OOOPS: Dette er festen du ikke vil rydde opp etter. 30000 har så langt meldt seg på, og det renner inn nye gjester hvert sekund. Faksimile: Facebook
OOOPS: Dette er festen du ikke vil rydde opp etter. 30000 har så langt meldt seg på, og det renner inn nye gjester hvert sekund. Faksimile: FacebookVis mer

De gjorde en liten blemme da Kate skulle feire bursdag

30 000 har sagt de kommer, 149 092 har ikke svart ennå.

||| Facebook er blitt en av de mest populære måtene for å sende ut invitasjoner til fest og moro.

Men bursdagsfesten til Kate Miller fra Adelaide i Australia ser akkurat nå ut til å bli alle festers svigermor.

Venninna hennes, Jessica Louise Morland, opprettet hendelsen Kate's Birthday Party på Facebook.

I skrivende stund er det 30 001 bekreftede gjester. 6559 har sagt at de muligens kommer, 32 325 har meldt avbud, mens 149 092 ikke har sendt noe svar ennå.

Festen ble lagt ut på Facebook med åpen invitasjon. Alle kan delta og alle kan invitere andre. Og da har selvfølgelig noen luringer begynt å videresende festsiden og den har spredt seg som virus.

- Hva faen. Hvem er dere mennesker? Hvorfor er det over 10 000 mennesker som er invitert? Dette er en privat fest i leiligheten vår, står det nå, som et noe desperat skrik i versaler, i feltet der beskrivelsen av hendelsen til vanlig skal ligge.

Den opprinnelige meldingen lød som følger:

- Gjestene får drinker, og vi har kake og potetgull. Det er greit hvis du vil ta med en venn, men gi beskjed hvor mange som kommer for leiligheten er ikke særlig stor.

Og i diskusjonsforumet til festen storkoser selvfølgelig småpøblene seg vilt.

- Kan jeg ta med noen venner? Bare tolv. Vi skal kle oss ut, skriver én.

- Jeg tar med familien min fra Mexico, skriver en annen.

- Jeg hjelper ikke til med å rydde opp etter festen, skriver en tredje.

Det er selvfølgelig en risiko for at historien er iscenesatt, men ut fra Kate Millers siste post på festforumet tyder mye på at det ikke er tilfellet her. Der ber hun samtlige 30 000 dra til helvete, skjeller dem ut og sier hun skal slette invitasjonssiden.