- De ødelegger oss

Hertuginne Meghan og prins Harrys med knallhardt oppgjør i ny dokumentarserie.

TV-BOMBE: Torsdag slippes de tre første episodene av hertuginne Meghan og prins Harrys dokumentarserie på Netflix. Foto: NTB
TV-BOMBE: Torsdag slippes de tre første episodene av hertuginne Meghan og prins Harrys dokumentarserie på Netflix. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (41) og prins Harry (38) skapte sjokkbølger over hele verden da de tok bladet fra munnen i et kontroversielt intervju med Oprah Winfrey (68) i mars i fjor.

Nesten to år etter «sjokkintervjuet», stiller prins Harry og hertuginne Meghan på nytt foran kameraene. Torsdag klokka 09.00 norsk tid ble de første episodene av parets egen Netflix-dokumentar sluppet.

- Det er veldig vanskelig å se tilbake på det nå, og tenke: «Hva i all verden skjedde?». Hvordan endte vi opp her?, sier prins Harry innledningsvis i første episode.

- Jeg vet ikke engang hvor jeg skal starte. Jeg vil bare komme meg til den andre siden av alt dette. Jeg vet ikke hva jeg skal si lenger, sier en tydelig preget Meghan.

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Nå kommer dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer

- Eksploderte

I første episode får seerne et innblikk i livene deres før de møttes. Venner av Meghan sier at hun «hadde levd et helt liv» før hun møtte Harry.

- Meghan hadde et helt nydelig liv før alt eksploderte. Det tok plutselig en mørk vending, sier hertuginnens tidligere assistent, Chantelle Humprey, i episode to.

Paret, som møttes gjennom felles venner, forlovet seg i 2017. I første episode snakker hertuginnen for første gang ut om hvordan hun opplevde intervjuet der forlovelsen ble annonsert.

- Det var som et orkestrert realityshow, sier hun og påpeker at seansen var innøvd.

- Vi fikk ikke fikk lov til å fortelle vår historie. Det ville de ikke. Vi har aldri fått fortelle vår historie.

Knallhardt oppgjør

Paret giftet seg foran hele verdens øyne i St. George's Chapel i Windsor Castle 19. mai 2018.

To år seinere sa de fra seg alle sine kongelige plikter.

- Min jobb er å holde familien min trygg. Naturen av å bli født inn i denne posisjonen, med alt som følger med og nivået av hat som har blitt vekket de siste tre åra - spesielt mot min kone og sønn - gjør at jeg er oppriktig bekymret for sikkerheten til familien min, sier prinsen om hvorfor han valgte å forlate det britiske kongehuset.

Prinsen tar videre et oppgjør med tabloidpressen, som han mener har mye av skylden for alt hatet mot familien hans de siste åra.

- Da jeg møtte M var jeg livredd for at hun skulle drives vekk av mediene. De samme mediene som hadde drevet så mange andre vekk fra meg, sier prinsen og trekker sammenlikninger til Diana.

- Å se enda en kvinne i livet mitt som jeg elsker gå gjennom denne galskapen er hardt. Jeg vil ikke at historien skal gjenta seg, sier han mens seerne får se et klipp av Harry og Meghan som haster inn i en bil som jaktes av paparazzier.

Han hevder at det er hans plikt, som medlem av kongefamilien, å «avdekke utnyttelsen og korrupsjonen som skjer i mediene».

- Ved å ikke stå for noe, ødelegger de oss, dessverre, sier Meghan.

TRAILER: Den mye omtalte «Harry & Meghan»-dokumentaren har premiere på Netflix 8. desember. Vis mer

Snakker ut om familien

En de konfliktene offentligheten har vært vitne til - og som paret nå snakker ut om - er feiden mellom Meghan og hennes far, Thomas Markle.

- Jeg har vært en pappajente hele livet. Jeg var mye sammen med ham, men jeg husker også at jeg følte meg ensom som barn og ønsket å ha flere mennesker rundt meg, sier hertuginnen.

Hertuginnens mor, Doria Ragland, medvirker i dokumentarens andre episode.

- Jeg er klar for å få stemmen min hørt, det er helt sikkert. De siste fem åra har vært utfordrende, sier hun.

I seriens tredje episode åpner Meghan seg om hvordan familien hennes ble kontaktet av pressen. Blant annet hennes halvsøster, Samantha Markle.

- Det føltes plutselig som at halvsøsteren min, som jeg ikke har sett på over et tiår, var overalt.

Hertuginnen forklarer at halvsøsteren hevdet hun oppdro henne i pressen, og ga henne kallenavnet «prinsesse pågående».

-Jeg vet ikke mellomnavnet ditt eller bursdagen din, sier Meghan om halvsøsteren i dokumentaren.

Videre forteller 41-åringen at hun ikke kan huske å ha sett halvsøsteren i barndommen. Hun kan heller ikke huske at de noen gang har hatt en krangel.

Ifølge dokumentarserien hevder Samantha Markle at hun og halvsøsteren hadde et nært forhold fram til 2018, og at mediene har fabrikkert sitater som har blitt tilskrevet henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer