Noman Mubashir:

- De opererte nesten feil øye

Det kunne gått riktig så galt da NRK-programleder Noman Mubashir skulle opereres for grå stær i forrige uke, ifølge ham selv.

NYOPERERT: Denne uka fikk programleder Noman Mubashir gjennomført sin andre operasjon for grå stær. Det kunne gått svært galt, om vi skal tro ham selv. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYOPERERT: Denne uka fikk programleder Noman Mubashir gjennomført sin andre operasjon for grå stær. Det kunne gått svært galt, om vi skal tro ham selv. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NRK-programleder Noman Mubashir (46) har i mange år slitt med synet på grunn av grå stær. Sjokkbeskjeden fikk han for fem år siden - da han bare var 40 år gammel. Operasjonen var vellykket, og siden den gang har Mubashir jevnlig gått til kontroller for å sjekke synet.

I januar viste en rutineundersøkelse at den grå stæren hadde begynt å komme tilbake. Da hadde NRK-programlederen en god stund merket at synet var blitt annerledes.

Tirsdag i forrige uke gikk 46-åringen gjennom sin andre operasjon for grå stær, en såkalt etteroperasjon. Det er et nokså enkelt rutineinngrep med laser, og selve operasjonen gikk knirkefritt for seg.

- Opererte nesten feil

Men det var like før det gikk helt galt, forteller Mubashir til Dagbladet. En pleier kom inn for å dryppe øyet hans før operasjonen - men hun var i full gang med å dryppe det friske øyet som ikke skulle opereres.

- Jeg ble jo litt bekymret da assistenten kom og skulle dryppe øyet mitt. De opererte nesten feil øye, hevder den kjente programlederen.

Heldigvis var Mubashir oppmerksom og fikk sagt fra før det gikk galt. I papirene sto det nemlig at det var det venstre øyet som skulle opereres, noe som ikke stemte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer