Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

De siste bildene før bruddet

Märtha og Ari viste seg sammen på offentlig oppdrag i juni. Det var deres siste som ektepar.

PÅ VEI VIDERE: Ari Behn tar farvel med Märtha Louise utenfor Nidarosdomen i juni. Han skal ha reist videre på en privat jobb. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures
PÅ VEI VIDERE: Ari Behn tar farvel med Märtha Louise utenfor Nidarosdomen i juni. Han skal ha reist videre på en privat jobb. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og hennes ektemann gjennom 14 år, Ari Behn (43) går hvert til sitt, ble annonsert av Slottet like før klokka seks i kveld.

Da paret var på vei ut fra gudstjeneste i Nidarosdomen for seks uker siden, var alt som det pleide å være: Märtha og Ari gikk sammen, smilte og vinket til fotografer og holdt hender.

Junidagen i Trondheim, der hele kongefamilien var samlet for kongeparets jubileumstur, var det siste offisielle oppdraget Märtha Louise og Ari hadde sammen som ektepar.

VINKER TIL FOLKEMENGDEN: Prinsesse Märtha Louise og Ari forlater Nidarosdomen etter gudstjenesten. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures
VINKER TIL FOLKEMENGDEN: Prinsesse Märtha Louise og Ari forlater Nidarosdomen etter gudstjenesten. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures Vis mer

- Forsvant bak bilene

Marius Gulliksrud var blant fotografene som var på plass utenfor Nidarosdomen 23. juni. Gulliksrud jobber for fotobyåret Stella Pictures, som dekker de aller fleste offisielle oppdrag kongefamilien har på programmet.

- De eneste jeg stusset over var at Ari ikke ble med på den offisielle fotograferingen etterpå. Det ble sagt at han skulle på en privat jobb i Nord-Norge, forteller Gulliksrud.

Fotografen fanget også øyeblikket da Ari forlot resten av kongefamilien like etter gudstjenesten.

- Han sto og snakket med Märtha en liten stund, før han forsvant bak bilene som sto parkert like ved dem, sier Gulliksrud.

Ifølge Gulliksrud var Behns foreldre for øvrig til stede på hagefesten som ble arrangert like etter den offisielle fotograferingen.

GLIMRET MED SITT FRAVÆR: Kongefamilien stilte opp til fotografering på Stifsgården i Trondheim etter gudstjenesten. Ari var ikke til stede. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures
GLIMRET MED SITT FRAVÆR: Kongefamilien stilte opp til fotografering på Stifsgården i Trondheim etter gudstjenesten. Ari var ikke til stede. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures Vis mer

600 inviterte

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, var i likhet med Gulliksrud i stuss over at Ari ikke dukket opp til den offisielle fotograferingen på Stiftsgården i Trondheim.

- Han ble heller ikke med om bord i Kongeskipet etterpå. Der og da ble det sagt at han var dratt videre til «en jobb». Men i ettertid kan jo dette nå tolkes annerledes, sa Totland til Dagbladet tidligere i kveld.

Kongefamiliens Trondheim-besøk ble arrangert i forbindelse med feiringen av kongeparets 25 år på tronen. Feiringen inkluderte altså en reise fra nord til sør i Norge, med Trondheim som et av stoppene.

Ifølge NTB startet programmet med en folkefest på Ravnkloa, før det bar til jubileumsgudstjeneste i Nidarosdomen. Dagen ble som nevnt avsluttet med hagefest for 600 inviterte i Stiftsgården.

Historisk skilsmisse

Märtha og Aris skilsmisse er historisk. Aldri har en norsk prinsesse skilt seg.

- Det har aldri skjedd at et par, så høyt oppe i de kongelige rekkene i Norge har skilt seg før, sa professor i statsvitenskap, Trond Nordby, til Dagbladet tidligere i kveld.

LES OGSÅ: «Forfatterbølla» som kastet hansken og giftet seg med prinsessen.

HOLDT HENDER: Nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og hennes ektemann gjennom 14 år, Ari Behn (43) går hvert til sitt, ble annonsert av Slottet like før klokka seks i kveld. Foto: Stella Pictures
HOLDT HENDER: Nyheten om at prinsesse Märtha Louise (44) og hennes ektemann gjennom 14 år, Ari Behn (43) går hvert til sitt, ble annonsert av Slottet like før klokka seks i kveld. Foto: Stella Pictures Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!