Saudi Arabia:

De skal redde Saudi-Arabia

Det konservative kongedømmet tar i bruk nye metoder for å tiltrekke turister.

INVITERER BLOGGERE: Flere bloggere har vært på en betalt tur til Saudi-Arabia. Blant disse er den Los Angeles-baserte reisebloggeren Aggie Lal. Skjermdump: Instagram.
INVITERER BLOGGERE: Flere bloggere har vært på en betalt tur til Saudi-Arabia. Blant disse er den Los Angeles-baserte reisebloggeren Aggie Lal. Skjermdump: Instagram. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Som et av de mest verdikonservative landene i verden, assosierer ikke de fleste av oss Saudi-Arabia med noen typisk feriedestinasjon. Kongedømmet innehar de to aller helligste byene i islam, Mekka og Medina, og har derfor i hovedsak vært kjent som et pilegrimsmål for muslimer.

Siden Den arabiske våren i 2011 har myndighetene beveget seg i en mindre konservativ retning, og fått mye oppmerksomhet for oppmykingen av enkelte erkekonservative lover og regler.

Kronprins Mohammed bin Salman har i tillegg gitt et tydelig signal om at landet nå ønsker å ta del i de økonomiske fordelene turismen bringer, og har blant annet anlagt en fornøyelsespark og et luksushotell ved Rødehavet, beregnet på rike utenlandske turister.

Men det stopper ikke der. I likhet med Dubai, får Saudi-Arabia nå hjelp av influensere til å booste sin popularitet som turistmål.

Saudi-finansiert

Blant influenserne som har fått gleden av et betalt opphold i Saudi-Arabia, er den Los Angeles-baserte reisebloggeren Aggie Lal.

Bloggeren poserer gjerne både lettkledd og utfordrende rundt om i eksotiske deler av verden, men denne gangen er det en langt mer påkledd influenser som blant annet viser fram den saudiarabiske ørkenen for sine mer enn 800 000 Instagram-følgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer