Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Amber Rose og Kanye West:

De var et av Hollywoods heiteste par i to år. Så kom Kim Kardashian inn i bildet

Nå forteller Amber Rose om hvordan det var å stå i stormen etter bruddet.

TØFT BRUDD: Amber Rose var sammen med rapstjerna Kanye West fra 2008 til 2010. Nå snakker hun ut om bruddet. Her er det daværende paret sammen på MTV Video Music Awards i 2009. Foto: AP/ NTB scanpix
TØFT BRUDD: Amber Rose var sammen med rapstjerna Kanye West fra 2008 til 2010. Nå snakker hun ut om bruddet. Her er det daværende paret sammen på MTV Video Music Awards i 2009. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Superstjerna Kanye West (40) er kjent for å ha datet mang en vakker supermodell gjennom sin karriere som en av verdens bestselgende musikere.

Han er for tida gift med realitydronninga Kim Kardashian (36), og sammen har paret de to barna North (4) og Saint (1).

Før han møtte henne, var det imidlertid en annen kvinne som stjal oppmerksomheten hans. Fra 2008 til 2010 var han sammen med modellen Amber Rose (33), og de to ble fort et av Hollywoods heteste par.

Romansen tok likevel slutt, og Rose har tidligere hevdet at bruddet skyldtes at West hadde en affære med Kardashian, ifølge Complex. Nå, syv år etter bruddet, tar Rose bladet fra munnen om hvor tung perioden som fulgte egentlig var for henne.

GRÅTKVALT: Det blå tårevått da Kim Kardashian West åpnet seg opp om hvordan hun taklet Paris-ranet og hvordan det har endret livet hennes. Hun gjestet TV-showet The Ellen Show. Video: EllenTube via TV3 Vis mer

- Hjertesorg

People er blant mediene som omtaler saken. I et intervju med magasinet Complex, i deres internettprogram «Everyday Struggle», snakker Rose åpent om at hun fort havnet i en depresjon etter at hun og West gikk hver til sitt.

- Flere steder på nettet den gang sto det at «Amber kommer til å såre ham», men det var jeg som satt igjen med hjertesorg. Jeg har aldri vært utro mot noen av kjærestene mine, sier hun åpenhjertig og fortsetter:

- Jeg har aldri sagt noe slemt om Kanye. Selv etter seks-syv år med konstant mobbing fra ham, forteller hun til de tre programlederne i studio.

PROFILERT PAR: Kanye West og Amber Rose fotografert sammen på en motevisning i Paris i januar 2010. De siste åra er det Kim Kardashian som har sittet ved siden av West på første rad under diverse moteuker. Foto: AP/ NTB scanpix
PROFILERT PAR: Kanye West og Amber Rose fotografert sammen på en motevisning i Paris i januar 2010. De siste åra er det Kim Kardashian som har sittet ved siden av West på første rad under diverse moteuker. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Rose fikk forholdet sitt eksponert for hele verden. Samme år som hun og rapperen slo opp, ga Kanye nemlig ut det Grammy-vinnende albumet «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» - som i stor grad fokuserer på bruddet.

Rose sier hun setter pris på albumet og den historiske verdien det bærer, men synes ikke det var noe gøy å stå i stormen den gang.

- Det var ikke en fin tid for min del. Jeg er berømt, men jeg er også blakk. Jeg kan ikke date noen andre. Jeg kan ikke si noe på nettet, fordi Kanye har en såpass bærende stemme. Om jeg noen gang skulle begått selvmord, hadde jeg gjort det da, forklarer modellen.

Hun påpeker også at situasjonen medførte noe godt. Hun ble kanskje knust, men hun ble også en av USAs mest berømte kvinner.

Det er en posisjon hun de siste årene har valgt å bruke til å blant annet protestere mot sjikane av kropp og promiskuitet - og til å lansere noen svært kontroversielle «emojis».

Fant lykken - en stund

Det skulle heldigvis ikke gå mange år for Roses del før hun igjen fikk kjærlighet inn i livet. I 2012 forlovet hun seg med rapperen Wiz Khalifa (29), og i juli 2013 giftet paret seg.

Wiz var på den tida en av verdens bestselgende rappere, og mange husker ham kanskje for storhiten «Black and Yellow». Han samarbeidet dessuten med andre storheter på andre låter, deriblant Snoop Dogg.

TOK SLUTT: Wiz Khalifa og Amber Rose sammen på MTV Video Movie Awards i 2014. Foto: NTB scanpix
TOK SLUTT: Wiz Khalifa og Amber Rose sammen på MTV Video Movie Awards i 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

Paret fikk sønnen Sebastian Taylor Thomaz (4) i februar 2013, like før de giftet seg. Lykken skulle likevel bli kortvarig. I september 2014 ble det kjent at de to hadde søkt om skilsmisse.

Rose, som stilte halvnaken under MTV Video Movie Awards en måned før, oppga standardfrasen «uforenelige forskjeller» som årsak til bruddet, og søkte om full foreldrerett til sønnen Sebastian, ifølge TMZ.

Etter skilsmissen havnet for øvrig Amber Rose i tottene på en av søstrene til Kanye Wests kone. På Twitter gikk det mildt sagt en kule varmt mellom Rose og Khloé Kardashian (33), etter at førstnevnte hadde kritisert Kylie Jenner (19) - som er Kardashians halvsøster.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!