Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise:

- De vil kvitte seg med deg

Kjæresteparet snakker om fordommer mot forholdet deres og Ari Behns bortgang.

ÅPNER OPP: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett snakker ut om forholdet sitt i en ny episode av sistnevntes podkast. Foto: Lise Åserud / NTB
ÅPNER OPP: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett snakker ut om forholdet sitt i en ny episode av sistnevntes podkast. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (45), prinsesse Märtha Louises (49) kjæreste, har podkasten med navn «Ancient Wisdom Today».

Hver uke får han besøk i podkasten av ulike gjester. Denne uka er derimot spesiell, fordi det er Märtha Louise som er gjest. I podkast-episoden, som ble sluppet på mandag og varer i tre og en halv time, kommer paret inn på flere ulike temaer, blant dem forholdet deres.

Prinsessa uttaler i podkasten at hun synes det er morsomt at det er så mange som reagerer på at hun valgte Verrett som kjæreste.

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut da vi stilte spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

Ser verden på en annen måte

Hun mener at vi lever i en verden hvor det er mange begrensninger, og at hun selv representerer et land, Norge.

- Folk blir så sinte på meg fordi jeg valgte noen de ikke kan relatere seg til, på grunn av hudfargen din. Du skal ikke ha den fargen når du er med meg. Det er normen, det er en begrensning folk har i hjernen, sier hun.

Videre trekker hun fram flere eksempler som at Verrett, ifølge enkelte, ikke er fra det rette landet, at han er spirituell og at han må være gal med tanke på alt det som kommer ut av munnen hans.

- De fleste som er sinte for at vi er sammen har aldri møtt oss. De har et bilde av hvem jeg bør være med. De vil kvitte seg med deg, så de blir sinte på deg og sinte på meg, i stedet for å se på hva man selv blir trigget av. I stedet for å se at vi kan ha et kjærlig, fantastisk og utrolig forhold, selv om det går mot det som er forventet historisk, fortsetter Märtha Louise.

Hun stiller seg spørrende til dem som sier at hun ikke kan være sammen med en sjaman, som hun beskriver som fantastisk, med fantastisk hudfarge og som er så seksuell.

Hun slår fast at hun selv ikke ser disse begrensningene eller ser på verden på den måten.

I podkasten kommer de også inn på prinsessas avdøde eksmann, kunstneren Ari Behn, som gikk bort 1. juledag i fjor. Ifølge Märtha Louise skal Behn ha fortalt henne at han var glad på hennes og Verretts vegne, og at han likte Verrett godt.

TOK FEIL: Durek Verrett snakket direkte med sine følgere på Instagram og kom med en beklagelse til Norge. Video Instagram / Klipp: Øystein Sæthre Vis mer

Verrett minnes selv møtet med Behn, og omtaler ham som en snill sjel. Märtha Louise har flere ganger delt åpenhjertig om sorgen etter eksmannen, som etterlot seg tre barn - Leah Isadora, Emma Tallulah og Maud Angelica.

Prinsessa beskriver tida etter eksmannens bortgang som den vanskeligste tida i livet hennes, og meddeler at hun og barna sakte, men sikkert, kommer seg på beina igjen.

Dagbladet har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises rådgiver, Carina Scheele. Hun er kjent med at Dagbladet omtaler podkasten, men opplyser om at de ikke ønsker å kommentere ytterligere.

UTSTILLING: Prinsesse Märtha Louise og døtrene Emma Tallulah Behn Leah Isadora Behn og Maud Angelica Behn under presentasjon av utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya. Maud Angelica snakker om sin avdøde far. Video: NTB Scanpix Vis mer

Tok et oppgjør med rasismen

Märtha Louise har flere ganger fortalt om forholdet til Verrett, og i juni delte hun et langt Instagram-innlegg om kjæresten. I innlegget påpekte prinsessa at hun ikke hadde snakket ut om rasismen Verrett hadde opplevd, og påpekte at det var en del av problemet.

«Jeg har ikke tatt grep som jeg burde, men dette stopper i dag. Jeg vet at jeg og sjaman Durek vil handle for forandring hos oss selv og inspirere for forandring i andre», skrev prinsesse Märtha Louise.

Videre skrev hun at det å være kjæresten til Verrett har gitt henne et krasjkurs i hva «hvit overlegenhet» er, og hvordan hun selv, bevisst og ubevisst, har tenkt på og oppført seg mot svarte personer.

«Hvordan jeg har tatt mine rettigheter for gitt - aldri sett ordentlig på hva rasisme virkelig er, fordi det har vært komfortabelt for meg at systemet er på plass. Jeg er ikke stolt av det», fortsatte hun, og fortalte videre at hun er klar over at hun trenger å vokse «for å forstå dette dypt forankrede systemet for å kunne være en del av å demontere det.»

Videre la prinsesse Märtha Louise ut om hvordan rasisme ikke bare er det åpenbare, som hun skrev hun først trodde, og viste til diskriminering, mishandling og drap av svarte mennesker.

«Det er i detaljene, som jeg ikke visste eksisterte. Det er på måten folk viker unna Durek. Hvordan venner antar at han lyver om alt. At han er ond for å være snill. Ordene mumlet stille, som gjør det helt klart for ham at han ikke har en naturlig plass ved bordet», var blant det hun skrev videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer