Konspirasjonsteorier:

De villeste konspirasjons­teoriene om den britiske kongefamilien

Kjærlighetsbarn, politiske baktanker og en vampyr. Heller ikke den britiske kongefamilien slipper unna konspirasjonsteoretikerne.

RYKTER OG KONSPIRASJONSTEORIER: Flere medlemmer av den britiske kongefamilien har gjennom tidene blitt ofre for konspirasjonsteorier og usanne rykter. Blant annet er det blitt hevdet at ekteskapet mellom prins Harry og hertuginne Meghan har politiske baktanker. Foto: NTB Scanpix
RYKTER OG KONSPIRASJONSTEORIER: Flere medlemmer av den britiske kongefamilien har gjennom tidene blitt ofre for konspirasjonsteorier og usanne rykter. Blant annet er det blitt hevdet at ekteskapet mellom prins Harry og hertuginne Meghan har politiske baktanker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konspirasjonsteorier har opp gjennom åra vist seg å vekke stor fascinasjon blant mennesker verden over, og de fleste har vel fått med seg teoriene om at president John F. Kennedy ble myrdet av den amerikanske regjeringen, samt at månelandingen i 1969 aldri fant sted.

Mange konspirasjonsteorier er også blitt skrevet om det britiske kongehuset gjennom tidene. Flere av disse mangler imidlertid konkrete bevis, i likhet med en rekke andre teorier. Likevel kan det se ut til at konspirasjonsteorier fenger, og det skal ikke mer enn et raskt søk på nettet til for å finne de mest innviklede og bisarre teoriene om verdens eldste monarki.

I denne saken har vi samlet noen av dem.

Mannlig stedfortreder

Konspirasjonsteoriene om det britiske kongehuset går langt tilbake i tid. En av dem omhandler Elizabeth I, som regjerte som dronning i landet fra 1558 til 1603.

Hun er blant annet kjent for sin lange tid på tronen, og ble kalt «jomfru-dronninga», da hun aldri giftet seg og stiftet familie.

Ifølge History Answers, hadde dronningen en rekke friere i løpet av sin regjeringstid. Likevel nektet hun å gifte seg, og hun skal ha uttalt at hun allerede var gift - med kongeriket England.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer