Sigurd «Sig» Hansen:

«Deadliest Catch»-Sig: - Har sagt til Discovery at jeg er ferdig

Han har overlevd de styggeste stormene, hjerteinfarkt til sjøs, og vurdert å trekke seg fra suksessprogrammet. Så skjedde det som skulle forandre alt.

STÅR I STORMEN: Sig Hansen åpner opp om livet til sjøs, familien, tv-suksessen og personlige tap. Dagbladet møtte nylig kapteinen i norske farvann. Foto: Ørjan Rydland / Dagbladet
STÅR I STORMEN: Sig Hansen åpner opp om livet til sjøs, familien, tv-suksessen og personlige tap. Dagbladet møtte nylig kapteinen i norske farvann. Foto: Ørjan Rydland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRØBAK (Dagbladet): - I should have been dead, sier den norskættede Sig Hansen (52) med tjukk, amerikansk aksent, før han legger om til kav karmøysk:

- Eg skulle ikkje våre her. Skjønner du?

Siden 1990 har han navigert mektige Northwestern gjennom det iskalde og stormfulle Beringhavet utenfor Alaska.

- Innså alvoret

Som kaptein sitter Hansen på første rad idet sceneteppet går opp. Ute på åpent hav, omringet av et uendelig mørke, har han vært vitne til spektakulære, mektige og nådeløse scener. Når livsfarlige bølger på opp mot 13-14 meter knuser inn mot fartøyet, er det opp til ham å sørge for mannskapets sikkerhet.

Frykten for å miste noen ute på åpen hav, er også stor for dem som sitter hjemme. Hansen har både kona June og to døtre som naturligvis har fått kjenne på bekymring knyttet til 52-åringens valg av yrke.

- Jeg tror familien min først innså alvoret etter at de begynte å vise «Deadliest Catch» på tv. Hvis jeg snakker med min kone og sier: «Nå må jeg legge på og følge med», så skjønner hun hvorfor. Det tar bare én bølge, også er du «fucking done», sier Sig Hansen til Dagbladet med sin høylytte, karakteristiske stemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.