Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Debbie Reynolds' sønn: - Hun ba om tillatelse til å dø

Lørdag ble Debbie Reynolds og Carrie Fisher hedret i Hollywood.

TUNG TID: I romjula døde Debbie Reynolds (foran t.v.) og datteren Carrie Fisher (nr. tre f.v.) med én dags mellomrom. Her er de sammen med Todd Fisher og Billie Lourd (t.h.) på SAG Awards i 2015. Foto: Pa Photos / NTB scanpix
TUNG TID: I romjula døde Debbie Reynolds (foran t.v.) og datteren Carrie Fisher (nr. tre f.v.) med én dags mellomrom. Her er de sammen med Todd Fisher og Billie Lourd (t.h.) på SAG Awards i 2015. Foto: Pa Photos / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I romjula kom den triste nyheten om at skuespiller Carrie Fisher, som udødeliggjorde rollen som prinsesse Leia i en rekke av «Star Wars»-filmene, var gått bort, 60 år gammel.

Dagen etter at Fisher døde, kom meldingen om at hennes mor, skuespiller Debbie Reynolds, også var gått bort.

Lørdag 25. mars, tre måneder etter de to Hollywood-stjernenes bortgang, ble de begge hedret med en minnemarkering i Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles.

Det var Reynolds' sønn og Fishers yngre bror, skuespiller Todd Fisher (59), som arrangerte minneseremonien. Der snakket han ut om morens sorg etter å ha mistet sin eneste datter.

BLE HEDRET: Hollywood-stjernene Debbie Reynolds og Carrie Fisher, som var mor og datter, ble minnet i en egen seremoni i Los Angeles lørdag 25. mars. Foto: Stewart Cook/Variety/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
BLE HEDRET: Hollywood-stjernene Debbie Reynolds og Carrie Fisher, som var mor og datter, ble minnet i en egen seremoni i Los Angeles lørdag 25. mars. Foto: Stewart Cook/Variety/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

- En vakker avslutning

- Da Carrie døde, bestemte moren min seg for å endre planene sine litt. Min mor sa alltid til meg: 'Jeg vil aldri gå i min datters begravelse. Jeg ønsker å bli gravlagt sammen med Carrie', fortalte han, ifølge People.

Todd Fisher la til at han ikke var forberedt på at moren, som hadde fylt 84 år, skulle gå bort så kort tid etterpå. Før hun døde, oppfattet han likevel at hun bad om tillatelse til å forlate ham og resten av familien:

- Jeg visste ikke at hun skulle forlate oss allerede neste dag. Og da hun så på meg for å be om tillatelse til å dra, sa hun at hun ønsket å være sammen med Carrie. Og så lukket hun øynene og sovnet inn. Det var en vakker avslutning, sa han.

TALTE FOR SIN MOR OG SØSTER: Todd Fisher på scenen under minnemarkeringen, flankert av sin kone, Catherine Hickland. Foto: Stewart Cook/Variety/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
TALTE FOR SIN MOR OG SØSTER: Todd Fisher på scenen under minnemarkeringen, flankert av sin kone, Catherine Hickland. Foto: Stewart Cook/Variety/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Minneseremonien, som var åpen for publikum, ble holdt samme sted som de to skuespillerne ble stedt til hvile den 6. januar. Debbie Reynolds ble gravlagt med noe av datterens aske, ifølge People. Resten av asken ble lagt i en urne formet som en svær Prozac-pille.

I et intervju med ABC News-programmet «20/20», har Todd Fisher tidligere fortalt hvordan han valgte ut akkurat hvilken plass de to skulle gravlegges på.

Mens familien gikk rundt på gravlunden, dukket det nemlig opp noen kolibrier:

- Moren min elsket kolibrier, og hadde kolibrier på tunet sitt. Vi gikk rundt overalt, og så kom vi til dette ene stedet for å se på en bestemt ting, og da dukket disse kolibriene opp.

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer

En rekke andre Hollywood-stjerner er også gravlagt på Forest Lawn-kirkegården i Hollywood Hills. Blant dem er Brittany Murphy, «Fast & Furious»-stjerna Paul Walker, stumfilmikonet Buster Keaton og James Bond-produsent Albert Broccoli.

Vanskelig for dattera

I et intervju med Entertainment Tonight noen dager før minnemarkeringen, snakket Todd Fisher også om hvordan Carrie Fishers datter har taklet morens og bestemorens bortgang.

Billie Lourd (24) er selv skuespiller, og er datter av Fisher og bookingagenten Bryan Lourd (56). Ifølge onkelen trenger «Scream Queens»-skuespilleren å få det hele litt på avstand.

SPILTE SAMMEN: Carrie Fisher og Billie Lourd på «Star Wars: The Force Awakens»-verdenspremieren i 2015. De spilte begge i filmen. Foto: Jordan Strauss /Invision/AP/ NTB scanpix
SPILTE SAMMEN: Carrie Fisher og Billie Lourd på «Star Wars: The Force Awakens»-verdenspremieren i 2015. De spilte begge i filmen. Foto: Jordan Strauss /Invision/AP/ NTB scanpix Vis mer

- Jeg lar Billie få puste, ikke sant? Hun trenger å puste. Hun trenger å ta et skritt tilbake fra dette store tapet, sa Todd Fisher til ET.

I intervjuet la 59-åringen til at Billie ønsket å bidra under minneseremonien, men at det viste seg å bli for vanskelig for henne.

- Hun sa på et tidspunkt at hun skulle synge «Tammy», hitlåta til min mor, og jeg sa: 'Jeg skjønner ikke hvordan du kan klare det. Jeg hadde ikke klart det', og så begynte vi å se realistisk på disse tingene. Hun innså at hun ville være heldig om hun bare kom seg gjennom det, fortalte Todd Fisher til Entertainment Tonight.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media