«Black Mirror» går verden rundt:

Deddeh ble fortalt at byråene ikke trengte henne fordi hun var mørk. Nå går oppgjøret hennes verden rundt

Fotoserien der ei mørk jente har gjenskapt noen av verdens mest ikoniske bilder tar av. 

GJENSKAPER BILDENE: Calvin Klein har det siste året brukt verdens største kjendiser til å vise fram undertøyet sitt, eksempelvis her på Kendall Jenner. Deddeh Howard (27) ønsket å gjenskape bildet, og flere titalls andre motekampanjer, for å vise at motebransjen trenger mer etnisk mangfold. Foto: Calvin Klein / Raffel Dickreuter
GJENSKAPER BILDENE: Calvin Klein har det siste året brukt verdens største kjendiser til å vise fram undertøyet sitt, eksempelvis her på Kendall Jenner. Deddeh Howard (27) ønsket å gjenskape bildet, og flere titalls andre motekampanjer, for å vise at motebransjen trenger mer etnisk mangfold. Foto: Calvin Klein / Raffel Dickreuter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Motebransjen har aldri vært mer allsidig, og vi ser stadig at flere forskjellige typer får innpass i en industri som er kjent for å hovedsaklig fronte tynne, hvite modeller.

Det er likevel ikke alle som opplever åpenheten bransjen nå har fått skryt for, deriblant for booking av større modeller og syreangrepoverlevende.

27 år gamle Deddeh Howard er en av dem som lenge har vært kritiske til bransjen. Hun jobber som modell, men hevder å ha blitt fortalt av flere agenturer at de ikke kan ta henne inn. Grunnen? De har allerede ei mørk jente i staben.

- Blir ikke representert

Howard er oppvokst fra Liberia, men bor nå i Los Angeles sammen med fotografkjæresten Raffael Dickreuter. Sammen har de laget en protest til motebransjen, og den går for øyeblikket verden rundt.

Det var Buzzfeed som først omtalte saken. Fotoserien hun og kjæresten har laget har fått navnet «Black Mirror», og konseptet er som tittelen tilsier.

De har tatt for seg noen av verdens mest ikoniske motereklamer, og gjenskapt dem med Howard selv som modell. Med nærmest nøyaktig lik styling og i samme positur som de hvite modellene, slår hun et slag for likestilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer