Marte Bratberg:

Deler ærlig om mammakroppen

- I dag våknet jeg i en melkepøl.

ÅPNER SEG: Marte Bratberg fødte nylig sitt første barn, og forteller ærlig om sine erfaringer med mammakroppen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ÅPNER SEG: Marte Bratberg fødte nylig sitt første barn, og forteller ærlig om sine erfaringer med mammakroppen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I oktober ble det kjent at TV-profil og «God kveld Norge»-programleder Marte Bratberg (31) og samboeren hadde fått sitt første barn.

Nyheten delte hun i podkasten «Janka og Martes podkast», som hun har sammen med venninna Janka Polliani (42), i en episode som fikk navnet «Marte har blitt mamma».

I etterkant har Bratberg delt litt om det å bli mor for første gang. I en bonusepisode av podkasten, som ble sluppet fredag morgen på Podimo, pratet venninnene åpent og ærlig om mammakroppen.

«Fjortis-svette »

Bratberg forteller at for henne tok det en måned å komme inn sine gamle jeans, men at hun fortsatt sitter med knappen åpen.

- Jeg føler det har gått ganske bra, samtidig har jeg ikke kjempeselvtillit når jeg tusler rundt i trusa. Det er slapp rumpe og slapp mage. Det har gått en måned siden fødselen men jeg har fortsatt en liten pølse på magen, ler hun.

Begge to understreker at det absolutt viktigste etter en fødsel er at barnet er friskt og sunt, men legger til at det må være helt lov til å føle på ting.

- Jeg hadde gledet meg til å få større pupper, men jeg liker det ikke i det hele tatt. De er tunge, de henger og de spruter melk. I dag våknet jeg i en melkepøl og det lukter surt. Jeg føler meg null digg, forklarer Bratberg, og legger til at hun lukter «fjortis-svette» når hun ammer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.