<strong>ÅPEN:</strong> Eileen Eriksen vant årets sesong av «Paradise Hotel». I et nytt innlegg på sin blogg forteller hun at hun i helgen gjennomgikk en medisinsk abort. Foto: Privat&nbsp;
ÅPEN: Eileen Eriksen vant årets sesong av «Paradise Hotel». I et nytt innlegg på sin blogg forteller hun at hun i helgen gjennomgikk en medisinsk abort. Foto: Privat  Vis mer

Deler åpenhjertig innlegg om abort

- Jeg er redd for at noen skal tro at jeg oppfordrer til abort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kveld skrev tidligere «Paradise Hotel»-deltaker og blogger, Eileen Eriksen (24), et åpenhjertig innlegg på sin blogg.

I innlegget forteller Eriksen at hun i helga gjennomgikk en medisinsk abort etter et uønsket svangerskap.

«Jeg har blitt uønsket gravid og gått gjennom en medisinsk abort. Dette er absolutt noe av det verste jeg har opplevd noen gang», skriver Eriksen i blogginnlegget.

Personlig

Til Dagbladet forteller hun at hun ikke skrev innlegget for å få flere lesere på bloggen.

- Jeg gjorde det først og fremst for å gjøre det lettere for meg selv. Jeg ønsker å bruke bloggen som et hjelpemiddel, og det er viktig for meg å ha en ufiltrert og personlig blogg. Jeg ville få fram at det er lov å si at man ikke er klar, og det er lov å snakke om det selv om det er et tabubelagt tema, sier hun.

Eriksen forteller at hun har fått utelukkende positive meldinger i kommentarfeltet, men at hun var litt redd for hva folk skulle si.

- Jeg er redd for at noen skal tro at jeg oppfordrer til abort, men det gjør jeg ikke. Avgjørelsen jeg tok var riktig for meg, og jeg tror det er positivt å snakke om det, sier hun.

24-åringen fra Sarpsborg forteller at hun forberedte seg på mye kritikk etter at blogginnlegget ble lagt ut.

- Jeg forberedte meg psykisk på kritikk, for det er mange som er imot abort, og det er et tabubelagt tema å snakke høyt om, sier hun.

<strong>FERDIG:</strong> Eriksen forteller at hun er glad for å bli ferdig med inngrepet, og at hun nå ser framover. Dette bildet delte hun på bloggen sin sammen med innlegget. Foto: Privat
FERDIG: Eriksen forteller at hun er glad for å bli ferdig med inngrepet, og at hun nå ser framover. Dette bildet delte hun på bloggen sin sammen med innlegget. Foto: Privat Vis mer

- Ikke klar

I blogginnlegget forklarer Eriksen at hun ikke følte seg klar til å bli mor.

«Det er lett å dømme avgjørelser som dette å tenke at dette er egoistisk. For meg ville det vært mye mer egoistisk å bære frem et barn for å tilfredstille de andres ønske om at jeg skulle beholde det», skriver Eriksen.

Hun tenkte seg imidlertid nøye om før hun tok det endelige valget om å ta abort.

- Jeg gikk tusen runder med meg selv inne i hodet mitt, og snakket med kjæreste, venner og familie, sier hun til Dagbladet og fortsetter:

- I etterkant føler jeg at jeg er ferdig med det, og at avgjørelsen jeg tok var riktig for meg. Jeg føler meg lettet over å være ferdig med det. Nå ser jeg framover.

Sammen med Øystein Myhren Storaa gikk Eriksen til topps i årets sesong av «Paradise Hotel», og på bloggen har Eriksen delt flere personlige innlegg.

- Ser at det finnes en løsning

Assisterende daglig leder i Sex og Samfunn, Tore Holte Follestad, mener at det er viktig å snakke om temaet abort - ønsket eller uønsket.

- Det at en kjent person snakker åpent om dette, kan være med på at en ung gutt eller ung jente som er i samme situasjon kan se at det finnes en løsning, sier han.

Da Sex og Samfunn ble stiftet i 1971 hadde ikke kvinner de samme rettighetene de har i dag.

- Når temaet blir tatt opp, er det ofte knyttet til noe vondt og vanskelig. Vi er opptatte av å endre tilnærmingen til det, og få fram at abort kan være løsningen på et problem. Det er viktig at diskusjonen rundt temaet ikke stivner, sier han.

Eriksen er ikke den første som har delt personlige innlegg på bloggen. Tidligere har toppblogger Sophie Elise Isachsen skrevet et innlegg på sin blogg der hun fortalte at hun hadde tatt abort som 14-åring.

Isachsen forklarte videre at hun ikke ønsket å stå ansvarlig for et annet liv på daværende tidspunkt, og at tida etter ble tøffere enn hun hadde sett for seg.

«I tillegg ble jeg møtt med utrolig mye ydmykelse og skam, og ubehagelige konfrontasjoner for meg i ettertid. Jeg gjorde rett valg, det er jeg sikker på. Men det er lett å gjøre en ung jente forvirret, og det er lett å bryte ned selvfølelsen til noen på den måten. Tiden i ettertid ble derfor for meg veldig hard, når det egentlig kunne ha gått fint», skrev hun i sitt innlegg.

Drapstruet etter abortprat på YouTube

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer