Elliot Page:

Deler bilde etter operasjonen

Skuespilleren sto fram som transperson i desember.

STO FRAM: Elliot Page sto fram som transperson i desember i fjor. Her er han i 2017. Foto: Matt Baron / REX / Shutterstock / NTB
STO FRAM: Elliot Page sto fram som transperson i desember i fjor. Her er han i 2017. Foto: Matt Baron / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I desember i fjor sto den amerikanske skuespilleren Elliot Page (34) fram som transperson i et innlegg på Instagram. Ellen ble til Elliot, noe 34-åringen skrev om i et åpent brev til sine flere millioner følgere i sosiale medier.

«Jeg vil dele med dere at jeg er trans, og mine pronomen er han/hen og navnet mitt er Elliot», skrev «Umbrella Academy»-skuespilleren den gang.

Page takket videre for all støtten han hadde fått, samtidig som han innrømmet at han trengte tålmodighet og at han fryktet å bli utsatt for vold, hets og trusler etter at han sto fram.

Mandag delte kanadieren et bilde av seg selv i bar overkropp med sine over fem millioner følgere på Instagram. På bildet poserer 34-åringen i et basseng - med badeshorts.

Dette er det første bildet skuespilleren har delt av seg selv i bar overkropp etter at han gikk gjennom en operasjon der han fjernet brystene tidligere i år, ifølge People.

Følte seg som gutt

I mars ga Page sitt første intervju etter at han sto fram som transperson i desember i fjor. I et intervju med TIME Magazine fortalte 34-åringen at han følte seg som en gutt i oppveksten, men at han måtte te seg på en bestemt måte av hensyn til skuespillerkarrieren, som startet da han bare var ti år.

Litt seinere fortalte Page til Vanity Fair at han følte på glede og spenning over å endelig kunne være seg selv fullt og helt. Den største forandringen har vært at han nå har muligheten til å eksistere som den han er.

«RALLARFRUE»: Sidney Lundes blogg, der hun blogger om livet som «Farmen»-frua til Raymond Røskeland, har tatt helt av. Det har hun fått både positive og negative reaksjoner på. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- For første gang på, jeg vet ikke hvor lenge, kan jeg sitte for meg selv, være meg selv, være produktiv og kreativ. Det er en forenkling å si det på den måten, men det er komfortabelt, sa skuespilleren til magasinet i april.

I desember i fjor takket Page for all støtten han hadde fått etter at han sto fram.

«Jeg føler overveldende takknemlighet for de fantastiske menneskene som har støttet meg på denne reisen. Jeg kan ikke begynne å uttrykke hvor utrolig det føles å endelig få elske meg selv nok til å gå etter mitt autentiske jeg», skrev han den gang.

Dyster statistikk

Page benyttet også anledningen til å fortelle om diskrimineringsstatistikken mot transpersoner, og viste til at det så langt i 2020 var drept 40 transpersoner.

Skuespilleren kom med en direkte oppfordring til politiske ledere som jobber for å kriminalisere helsetjenester for transpersoner.

TRANSSEKSUELL: Hvis Eirin Grinde Tunheim går av med Miss Norway-seieren i august, vil hun bruke oppmerksomheten til å jobbe for transpersoners rettigheter. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Page gjorde det også klart at han skal kjempe for rettighetene til transpersoner framover.

«Jeg elsker at jeg er trans. Jeg elsker at jeg er skeiv. Og jo mer tro jeg er til meg selv, og fullstendig omfavner den jeg, jo mer drømmer jeg, jo mer vokser hjertet mitt og jo mer trives jeg. Til alle transfolk som takler trakassering, selvhat, mishandling og voldstrusler hver dag: jeg ser deg, jeg elsker deg og jeg vil gjøre alt jeg kan for å endre denne verdenen til det bedre», skrev Page.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer