Deler bilde fra den private feiringen

Feiret med familie og venner på Skaugum.

KONFIRMASJON: Prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert i slottskapellet den 31. august. Video: NRK. Vis mer

Lørdag ble prinsesse Ingrid Alexandra (15) konfirmert i Slottskapellet. I tillegg til kongefamilien, var både nær familie, regjeringen og andre celebriteter på plass.

Seinere feiret prinsessa den store dagen sammen med familie og venner i kronprinsparets bolig på Skaugum. I den anledning deler kongehuset et bilde:

Der der man blant annet at kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby og prinsesse Ingrid Alexandra har byttet ut bunadene.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Personlig tale

Som nylig konfirmant tok Ingrid Alexandra turen ut på Slottsbalkongen lørdag, sammen med sin far, kronprins Haakon (46), hvor hun vinket til de oppmøtte.

I etterkant av seremonien tok konfirmanten, kongefamilien og alle gjestene plass for en lunsj på slottet. Der benyttet flere av prinsessas familie anledningen til å si noen velvalgte ord til konfirmanten, som en gang skal bli Norges dronning.

Som flere ganger tidligere, kom kong Harald (82) med både en personlig og varm tale.

- Du er pliktoppfyllende, bevisst og flink. Du er varm og klok. Du har humor! Den vil du garantert trenge. Der håper jeg du har fått litt fra meg, var blant det kongen sa spøkefullt i talen til barnebarnet.

KONGEN TVILER: Da kongen holdt tale for prinsessen var han usikker på om konfirmasjon var noe hun hadde valgt helt selv. Video: NRK Vis mer

Celebre gjester

Dagbladet var til stede i Slottskapellet hvor det var pyntet med hortensia og snøbær for anledningen. I tillegg til kongefamilien var både nær familie, regjeringen og andre celebriteter på plass.

Det er over 30 år siden en kongelig konfirmasjon sist ble holdt i samme kapell. 31 år for å være nøyaktig. Den gang var det prinsessas far, kronprins Haakon, som knelende i ensom majestet i Slottskapellet ble konfirmert.

Prinsesse Ingrid Alexandra ble født som kronprinsparets første felles barn på Rikshospitalet i Oslo 21. januar 2004, og er nummer to i rekken til å arve tronen.

Ifølge Kongehuset liker Ingrid Alexandra å stå på ski på fritida, og driver også med kickboksing. Hun deler også gleden over vannsport, og kanskje spesielt surfing, med resten av kronprinsfamilien.