Tine Thing Helseth:

Deler gladnyhet etter kreftdiagnosen

Trompetisten fikk påvist kreft for et år siden.

GLADNYHET: Tine Thing Helseth har flere gode nyheter å dele. Foto: Terje Bendiksby / NTB
GLADNYHET: Tine Thing Helseth har flere gode nyheter å dele. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

I oktober i fjor kom den triste nyheten om at den norske, verdenskjente trompetisten Tine Thing Helseth (35) hadde fått påvist kreft.

«Det er med tungt hjerte vi må melde at Tine må trekke seg tilbake en stund framover, da hun har fått påvist diagnosen kreft – og nå vil motta nødvendig og riktig behandling», skrev Lisbeth Wilberg Olsen i Bacstage Management til NTB den gang.

Drar til USA

Helseth fikk selv den tunge beskjeden kort tid før hun skulle ut på turné med juleshowet «Vår jul», sammen med Maria Arredondo (37), Torstein Sødal (45), Christian Ingebrigtsen (45) og Gaute Ormåsen (39).

Det ble imidlertid ikke noe av for trompetistens del.

Den siste tiden med sykdom har vært tøff for Shabana Rehman, men hun har håp for fremtiden. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Andrea Viland Ask / Dagbladet Vis mer

Heldigvis blir denne jula annerledes, og trompetisten er igjen klar for å spille julekonserter.

Det forteller hun på TV 2s «God morgen Norge» torsdag. Under sendingen bekrefter hun også at hun er kreftfri.

Norske innbyggere får derimot ikke gleden av å ringe jula inn til Helseths toner.

- Jeg drar til USA på juleturné, så det blir veldig gøy, sier hun og forteller at turneen vil gå over tre uker.

- Mye sliten

Da Helseth fikk diagnosen skulle det ta lang tid før hun spilte trompet - faktisk kan hun fortelle at hun ikke øvde gjennom hele behandlingsløpet.

- Jeg skulle egentlig gå inn og øve da legen ringte og sa nå skal du på sykehuset, og så øvde jeg ikke igjen før sju måneder seinere, forteller hun til TV 2.

DIAGNOSE: Sara Emilie Tanberg deler åpent om diagnosen i «Bloggerne». Video: TV 2/Rød Løper. Vis mer

Her viser hun til en telefon hun fikk fra legen med beskjed om at hun måtte inn på sykehuset for å ta flere prøver av det som viste seg å være kreft.

Videre kan hun fortelle at det «tok litt tid» å komme inn i spillingen igjen.

- Jeg begynte med munnstykket og skulle spille og tenkte «herregud, dette var rart». Fordi jeg er jo mye sliten, eller i hvert fall da, etter behandling og det tar jo lang tid før kroppen kommer seg - selv om jeg var kreftfri da i mars, så tar det lang tid. Så det var veldig rart i starten, men det gikk fort over da, jeg har jo spilt lenge, smiler hun.

VONDT: Det nærmer seg slutten for årets «71 garder nord kjendis», og det blir dramatisk når en av deltakerne må dra til sykehuset. Video: Discovery+ Vis mer

Helseth begynte å spille trompet da hun var sju år gammel, og har utdannelse fra konservatorieavdelingen på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Hun er regnet som en av de ledende trompetistene i sin generasjon.

Hun slapp sitt første album i 2007, og dette albumet ga henne Spellemannprisen for «årets nykommer». Seinere har hun sluppet en rekke album, sist for bare noen uker siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer