Gunhild Stordalen:

Deler gladnyhet om sykdommen

- Finner nesten ikke spor av sykdommen.

HELSEOPPDATERING: Tre år etter sin andre beinmargstransplantasjon deler Gunhild Stordalen åpenhjertig om egen helsesituasjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HELSEOPPDATERING: Tre år etter sin andre beinmargstransplantasjon deler Gunhild Stordalen åpenhjertig om egen helsesituasjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen (40) kjempet mot den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose.

Sammen med ektemannen og hotellkongen Petter Stordalen (56) har hun flere ganger vært åpen om den alvorlige sykdommen, og sistnevnte har blant annet tidligere uttalt at kona ikke kommer til å få et langt liv.

Torsdag ettermiddag deler Gunhild derimot en gladnyhet med sine over 169 000 følgere på Instagram.

Feirer med is

- På tide med en dobbel. Da jeg ble diagnostisert med den livstruende typen av sykdommen systemisk sklerose i 2014, fantes det ingen kur, men vi fant en eksperimentell behandling i Nederland, skriver hun, og fortsetter:

- I dag, tre år etter min andre beinmargstransplantasjon, kan man nesten ikke spore sykdommen lenger, og jeg kan senke medisindosene. Det er fremdeles noe i systemet, men med en lang, avslappende sommer vil jeg komme meg.

Videre skriver 40-åringen at hun kjøpte seg en dobbel iskrem for å feire det medisinske gjennombruddet.

- Dette gir håp til pasienter rundt om i verden, skriver hun avslutningsvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer