Thor Haavik fra «Farmen»:

Deler gladnyhet

Hele Norges «Farmen»-Thor er strålende fornøyd med ny milepæl.

SPENNENDE MILEPÆL: Thor Haavik er strålende fornøyd med leilighetskjøpet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SPENNENDE MILEPÆL: Thor Haavik er strålende fornøyd med leilighetskjøpet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thor Haavik (27) ble et kjent ansikt for det norske folk etter sin deltakelse i «Farmen» høsten 2020. Som nylig ordinert prest spredde han det kristne budskap på TV i beste sendetid.

Bergenseren ble raskt svært populær, og i etterkant av «Farmen» kunne han avsløre at innboksen rant over av hyggelige meldinger, og ikke minst frierbrev.

Nå har Haavik enda flere grunner til å smile: Den unge presten har kjøpt sin første leilighet.

- Det er veldig moro, selv om det også er litt vanskelig å bruke så mye penger på seg selv, sier 27-åringen til Dagbladet, og forteller at leilighetskjøpet var nøye gjennomtenkt.

Ventet med å flytte inn

«Farmen»-profilen har derimot ikke vært på leilighetsjakt særlig lenge. Han sa opp leiligheten sin i Oslo før han dro av gårde på «Farmen»-innspillingen, og flyttet hjem til familien etter gårdsoppholdet. Først etter det begynte han jakten på egen bolig.

«FARMEN»-HYTTA: Tonje Garvik vant Farmen i 2018, nå viser hun og kjæresten Lene Sleperud fram «Farmen»-hytta i programmet «I lomma på Silje». Video: Viaplay Vis mer

- Det er litt gøy, faktisk! Jeg kjøpte leiligheten i desember og tok over allerede i januar. Men så var det så kjekt å bo hjemme med familien, så jeg ble værende noen ekstra måneder, sier han lattermildt.

Og budrunden viste seg å være av de mindre dramatiske:

- Jeg var den eneste som la inn bud, så jeg fikk den til nesten 300 000 kroner under takst!

Leiligheten Haavik kjøpte er en toroms i Morvikbotn utenfor Bergen. Summen han måtte ut med var rett over 2,5 millioner.

Jobben avgjørende

For et par uker siden var 27-åringen endelig klar til å flytte ut fra familiehjemmet og inn i sin første selveide leilighet. Men alt er ikke helt på plass enda.

- Jeg er litt lat på innredning og sånt, men en kompis dro meg med på IKEA for å fikse litt diverse. Jeg mangler fremdeles en vase da, ler han og refererer til sin egen Instagram Story:

INNREDER: Thor Haavik er i gang med å innrede, men mangler fortsatt blomstervase. Foto: Skjerdump fra Instagram
INNREDER: Thor Haavik er i gang med å innrede, men mangler fortsatt blomstervase. Foto: Skjerdump fra Instagram Vis mer

Uten vase og med blomsterbuketten i melkekartongen har den ferske leilighetseieren funnet seg godt til rette.

- Jeg trives bra hittil. Rett utenfor døra er det en liten bekk og mye vakker natur så det er et nydelig område, forteller han og legger til at han også pleier å holde bønnestund ute i naturen.

Haavik er prest i Salhus menighet, og ved spørsmål om hva som gjorde at han falt for nettopp denne leiligheten, trekker bergenseren fram jobben som en avgjørende faktor:

- Det var viktig for meg å kunne bo nære menigheten, og så synes jeg det er en fin ting som prest å bo lokalt med dem som tilhører kirken man er prest i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer