Prins Philip:

Deler helseoppdatering

Prins Philip skal etter forholdene ha det bra.

INNLAGT: Prins Philip (99) ble i forrige uke innlagt på sykehus fordi han følte seg uvel. Nå forteller prins William at han har det bra. Foto: Alastair Grant / AP Photo/ NTB
INNLAGT: Prins Philip (99) ble i forrige uke innlagt på sykehus fordi han følte seg uvel. Nå forteller prins William at han har det bra. Foto: Alastair Grant / AP Photo/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Philip (99) har de siste åra hatt flere utfordringer med helsa, og i forrige uke ble han innlagt på sykehus etter å ha følt seg uvel. Det bekreftet Buckingham Palace, som den gang opplyste om at prins Philip ville bli værende på sykehuset for observasjon og for å få hvile.

- Hans kongelig høyhet, hertug av Edinburgh, ble lagt inn på King Edward VII Hospital i London tirsdag kveld, sa en talsperson for Buckingham Palace forrige uke.

Nå forteller prins William (38) at hertugen av Edinburgh har det «bra», og at legene følger nøye med på ham på sykehuset, ifølge Sky News.

Det gjorde han i forbindelse med et besøk til et vaksinesenter i King's Lynn i Norfolk.

Prinsens innleggelse skjedde etter råd fra 99-åringens lege. Samtidig opplyste talspersonen i helga om at Philip ville bli værende på sykehuset for observasjon og hvile.

BANNET PÅ TV: Prins Philip (94), hertug av Edinburgh, fikk mye omtale i England etter en noe sleivete kommentar under fotografering for 75-årsmarkering for «Battle of Britain». Video: Reuters Vis mer

Ble vaksinert

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte da til Dagbladet at den britiske prinsen tidvis har hatt helseproblemer.

- Men jeg vil si langt mindre enn man skulle vente. Han fyller jo tross alt 100 år i år, sa hun, og fortsatte:

- Det siste året har han levd ganske så isolert sammen med sin kone på Windsor på grunn av pandemien. Alderen tilsier jo at de begge er i risikogruppen. Det er dog kjent at de har fått coronavaksine.

Buckingham Palace opplyste i starten av januar om at dronning Elizabeth og ektemannen hadde blitt vaksinert.

Prins Philip, som fyller 100 år seinere i år, pensjonerte seg fra sine kongelige plikter i 2017 på grunn av helsetilstanden. 99-åringen, som har stått ved dronningens side siden hennes tiltredelse i 1952, hadde konas fulle støtte i beslutningen om å trekke seg tilbake.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer