Prinsesse Isabella:

Deler nye bilder: - Wow!

Danskeprinsessa har blitt fjortis.

BURSDAG: Prinsesse Isabella fyller 14 år i dag 21. april. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus
BURSDAG: Prinsesse Isabella fyller 14 år i dag 21. april. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus Vis mer
Publisert

I dag fyller prinsesse Isabella av Danmark 14 år. Prinsessa kom til verden 21. april 2007, og er det nest eldste barnet til kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Mary (49).

Det danske kongehuset markerer prinsessas 14-årsdag ved å dele en serie med nye bilder av henne - tatt av mamma kronprinsesse Mary.

«Hennes kongelige høyhet prinsesse Isabella har fødselsdag og fyller 14 år i dag. For kronprinsparet er det en stor glede å markere dagen med tre nye bilder av prinsessa, som er tatt i vårsol ved Kancellihuset. Prinsesse Isabella feirer dagen privat», skriver det danske kongehuset på Instagram.

På de tre bildene smiler den nyslåtte fjortisen pent til kamera. På det ene bildet er også familiehunden Grace med.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Wow

Bildene er tatt ved Kancellihuset på Fredensborg slott, som kronprinsfamilien flyttet til sist helg. Der skal de oppholde seg de neste månedene, skrev kongehuset i en pressemelding tirsdag.

HUND: Familiehunden Grace er også med. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus
HUND: Familiehunden Grace er også med. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle synes prinsesse Isabella framstår trygg og moden på de nye bildene.

- Wow, så flotte og naturlige bilder av den nydelige prinsessa. Det er åpenbart at bursdagsbarnet kjenner fotografen godt og føler seg trygg. Og det er kanskje ikke så rart, for det er hennes mor kronprinsesse Mary som har stått bak kamera, sier hun til Dagbladet.

Isabella er som nevnt det nest eldste barnet til Danmarks kronprinspar. De har også tvillingene Vincent og Josephine (10), i tillegg til eldstemann prins Christian (15).

SMILER: Kongehuset har delt tre nye bilder av Isabella. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus
SMILER: Kongehuset har delt tre nye bilder av Isabella. Foto: Kronprinsesse Mary / Det danske kongehus Vis mer

Han skal en dag arve tronen, noe som helt klart gjør at det hviler et enormt ansvar på 15-åringens skuldrer. Det ble tydelig da det i forrige uke ble kjent at han skal begynne på kostskolen Herlufsholm Gymnasium i Næstved til høsten.

Ifølge danske BT koster et slikt skoleår 157 000 danske kroner.

Den 15 år gamle prinsen flytter altså hjemmefra og skal bo sammen med andre elever på skolen. I dag bor Christian på Amalienborg slott i København, og går på Tranegårdskolen i Hellerup.

KONGEHUSET: Kronprinsesse Mary håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

«For overklassen»

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sa til Dagbladet at prinsen i alle år har gått på offentlig skole - fram til nå.

- Skolen han skal begynne på er den samme som hans fetter prins Nikolai (sønn av prins Joachim, journ.anm.) gikk på, sa hun, og fortsatte:

- Skolen har rykte på seg for å være snobbete og et valg for overklassen. Det henger selvsagt sammen med at det er en kostbar affære å være elev der.

Ifølge Vagle må man i tillegg til skolepengene i seg selv regne med ekstra utgifter til blant annet skoleuniform og studieturer.

Dette er imidlertid ikke Christians første møte med kostskole. I oktober 2019 ble det nemlig kjent via en pressemelding fra det danske kongehuset at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skulle sende barna sine på kostskole i Sveits, for et tolv uker langt opphold.

OVERRASKER: Kronprinsesse Mette-Marit gjestet P3-programmet «The Kåss Furuseths» på Valentinsdagen. Da ble hun overrasket med dette spørsmålet. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer

Her skulle kronprinsbarna ifølge danske Se og Hør bli undervist på engelsk og fransk, noe 15-åringen også lærte seg hjemme i Danmark.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer