Kong Harald og dronning Sonja:

Deler nye bilder av kongeparet

Onsdag er det 30 år siden kong Harald og dronning Sonja ble signet i Nidarosdomen.

30 ÅR: I dag er det 30 år siden dronning Sonja og kong Harald ble signet. Foto: Jørgen Gomnæs / Det Kongelige Hoff
30 ÅR: I dag er det 30 år siden dronning Sonja og kong Harald ble signet. Foto: Jørgen Gomnæs / Det Kongelige Hoff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år feiret kong Harald og dronning Sonja 30 år som landets kongepar. I den anledning delte de nye bilder og hilsen til folket, noe de også gjør i dag.

23. juni, er det nemlig 30 år siden Harald og Sonja ble signet i Nidarosdomen. Signing er blant annet betegnelsen på en seremoni hvor monarken får en velsignelse av kirken i begynnelsen av sin regjeringstid.

- Dette er bilder som symboliserer feiring. De to er nemlig ikledd finstasen; kongen i smoking og dronningen i en lilla kreasjon. Den samme kjolen som hun brukte første gang da de feiret 25 år på tronen i 2016 - og flere ganger siden, forteller Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

Hun forteller videre at kongeparet feiret stort etter 25 år på tronen i januar 2016, og store deler av året med blant annet gudstjeneste i Nidarosdomen på signingsdagen 23. juni.

- 30 årsjubileet feires altså ikke like storslått, men dagen er ikke noe mindre viktig av den grunn, mener Vagle.

17. januar 1991 gikk kong Olav bort 87 år gammel, og Norge fikk dermed en ny monark i kong Harald - som besteg tronen med kona Sonja ved sin side, som ble den første dronninga i Norge på over 50 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer