Deler nye detaljer om sykdommen

Familien til den amerikanske stjerna åpner opp om nye detaljer om tilstanden hans. - Vanskelig å vite om han er bevisst sin egen sykdom.

SYK: I februar kom nyheten om at Bruce Willis hadde fått Fronotemporal demens. Foto: Pa Photos
SYK: I februar kom nyheten om at Bruce Willis hadde fått Fronotemporal demens. Foto: Pa Photos Vis mer
Publisert

I februar slo nyheten om at Bruce Willis (68) hadde blitt diagnostisert med Frontotemporal demens ned som ei bombe.

Det skjedde et knapt år etter at det ble kjent at Willis ble diagnostisert med afasi - en språkforstyrrelse som følge av sykdom eller skade i hjernen.

Familien til skuespilleren, som er kjent fra filmer som «Den sjette sansen», «Die Hard» og «Pulp Fiction», har siden februar delt oppdateringer om sykdommen.

I et nytt intervju på TV-programmet Today, deler familien hvordan sykdommen har påvirket dem.

Det skriver Rolling Stone.

Bruce Willis og hele hans familie var samlet for å feire skuespillerens bursdag. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / Demi Moore via Instagram. Vis mer

- En familiesykdom

Siden 2009 har Bruce vært gift med Emma Heming Willis (45), og sammen har de døtrene Mabel (11) og Evelyn (9).

I intervjuet forteller Heming Willis at sykdommen er tøff.

- Det er tungt for personen som har fått diagnosen, men det er også tungt for familien. Det er ikke noe annerledes med Bruce, eller meg selv, eller våre døtre, sier hun, og fortsetter:

- Når de sier at dette er en familiesykdom, er det fordi det virkelig er det.

Bruce Willis la skuespillerkarrieren på hylla i 2022, etter han ble diagnostisert med afasi.

I intervjuet forteller Heming Willis at det er vanskelig å vite om han er bevisst sin egen sykdom og tilstand. Videre forteller hun at de har valgt å være åpne om sykdommen, for å fjerne stigma og skam knyttet til den.

I intervjuet sier hun også at noe av det første som vanligvis rammes er selvbevisstheten.

- Noen mister evnen til å forstå at de har endret seg, mens andre klarer å forstå det i lang tid.

- Manglende reaksjonsevne

I juni skrev Bruce og Demis yngste datter, Tallulah (29), et essay for Vogue, hvor hun blant annet fortalte om den første gangen hun skjønte at noe var galt med faren.

Hun skrev blant annet at hun mistenkte en potensiell sykdom «i lang tid».

«Det startet med en slags vag manglende reaksjonsevne».

Familien hadde først unnskyldt det med at det var en konsekvens av Hollywood-livet, og at «Die Hard»-filmene hadde rotet med hørselen hans.

«Seinere ble den manglende responsen utvidet, og noen ganger tok jeg det personlig. Han hadde fått to babyer med stemoren min, Emma Heming Willis, og jeg trodde han hadde mistet interessen for meg», innrømmer Tallulah.

Etter hvert skjønte hun at det ikke handlet om henne, men at han faktisk var syk - uten at det gjorde det noe enklere. Under et bryllup i 2021 brøt hun sammen.

«Plutselig innså jeg at jeg aldri ville få det øyeblikket hvor faren min snakker om meg i voksen alder i bryllupet mitt. Det var ødeleggende. Jeg forlot middagsbordet, gikk ut og gråt i buskene».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer