Hertuginne Meghan og prins Harry:

Deler nytt bilde av sønnen

Viser fram Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

VISER FRAM SØNNEN: Det er nok mange som har ventet på å få se prins Harry og hertuginne Meghans sønn Archie. Nå viser de ham fram. Foto: NTB Scanpix
VISER FRAM SØNNEN: Det er nok mange som har ventet på å få se prins Harry og hertuginne Meghans sønn Archie. Nå viser de ham fram. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) ble foreldre for første gang 6. mai, var det mange som ventet spent på å få se den lille gutten for første gang.

To dager seinere fikk verden endelig et lite glimt at ham, og bare kort tid etter annonserte paret at de hadde valgt å kalle sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Nå, en drøy måned etter at han kom til verden, viser hertugparet fram den lille gutten i anledning farsdagen. Med et nytt bilde, hvor man bedre får se hvordan Archie ser ut, viser de nybakte foreldrene ham stolt fram.

- Gratulerer med farsdagen! Vi ønsker en helt spesiell første farsdag til hertugen av Sussex, skriver de på Instagram.

Harry og Meghan har tidligere kun delt ett annet bilde av Archie. Den gang i anledning morsdagen, men kun av føttene hans. Dette er altså første gang de viser han ordentlig fram.

Andre medlemmer av den britiske kongefamilien hyller også farsdagen i sosiale medier.

- Gratulerer med farsdagen, skriver Kensington Palace til et bilde av prins William (36) sammen med prins Louis (1). I samme Instagram-innlegg er det også et bilde av William sammen med hans far prins Charles (70).

View this post on Instagram

Happy Father’s Day!

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Også Instagram-profilen som følger dronning Elizabeth (93) og prins Philip (98) har delt bilder søndag formiddag.

- Vi ønsker alle følgerne våre gratulerer med farsdagen. Begge disse bildene ble tatt på Balmoral slott i Skottland. Det første er hertugen med sine eldste barn, prinsen av Wales og prinsessen og er tatt i 1952. Det andre bildet ble tatt i 1972 og er av hertugen av York og jarlen av Wessex.

Stolte foreldre

- Det er magisk og ganske flott, og nå har jeg verdens to beste karer her, så jeg er skikkelig lykkelig, sa hertuginne Meghan stolt da de viste frem Archie for første gang etter fødselen, og la til:

- Han har det søteste temperamentet. Han er så rolig. Han har vært som en drøm, så det har vært noen spesielle dager.

Ektemannen fulgte opp raskt opp etter henne:

- Alle sier at babyer endrer seg masse på to uker. Utseendet hans endrer seg hver dag. Det er skikkelig flott. Vi er glade for å ha denne lille lykkeklumpen her.

Da paret viste frem familiens nye øyensten valgte de fremdeles å holde navnet for seg selv. Men bare et par timer senere ble det altså avslørt at sønnen skulle hete Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Dette fikk enorm oppmerksomhet i internasjonal presse, spesielt fordi det var et navn svært få hadde sett for seg.

BABYLYKKE: I mai fødte hertuginne Meghan en sønn. Nå viser det lykkelige ekteparet fram barnet for første gang. Video: CNN Vis mer

Hylles for navnevalget

At paret valgte et annerledes navn, uttalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, følgende om:

- Her overrasket de på navnefronten også. Dette er et par som liker å gjøre ting på sin måte. De har sannsynligvis valgt ut fra hjertene sine, og kalt barnet det de selv ønsker at det skal hete, uten å henge seg opp i gamle tradisjoner, sa hun.

- Som oftest har kongelige mange navn, og man kan fort linke dem til eldre slektninger. I dette tilfellet traff ingenting meg umiddelbart, la hun til.

TILBAKE: Hertuginne Meghan viser seg for første gang for offentligheten etter at hun fødte Archie 6. mai. Her er hun med prins Harry i London i formiddag. Vis mer

The Sun skrev at navnet har en slags binding til det britiske kongehuset, ettersom den lille guttens fetter, prins George (5), kalles nettopp «Archie».

Mountbatten-Windsor ble ifølge The Guardian satt sammen i 1960, da dronning Elizabeth bestemte at etterkommere av henne som ikke blir omtalt som «Deres Kongelige Høyhet» kan bruke det. Verken prins Harry, prins William eller Williams tre barn bruker etternavnet.

Navnet Harrison, som er av britisk opphav, er svært passende. Det betyr nemlig «sønn av Harry».

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer