Prinsesse Ingrid Alexandra:

Deler nytt bilde: - Wow!

Fyller 19 år i dag.

BLIR DRONNING: Prinsesse Ingrid Alexandra skal en dag bli dronning. I dag fyller hun 19 år. Foto: Lise Åserud / NTB
BLIR DRONNING: Prinsesse Ingrid Alexandra skal en dag bli dronning. I dag fyller hun 19 år. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 21. januar, er det hele 19 år siden prinsesse Ingrid Alexandra kom til verden på Rikshospitalet, klokka 09.14 i 2004.

Noen timer etter fødselen møtte kronprins Haakon (49) pressen, og han la ikke skjul på hvor stolt han var:

- Hun er det vakreste og fineste pikebarnet i hele verden, sa han, og kunne samtidig røpe at han gråt da dattera ble født.

I anledning den store dagen har nå kongehuset delt et aldri så lite bursdagsinnlegg på Instagram, med to bilder av den ferske 19-åringen.

Et av bildene er tatt da prinsessen i sommer hoppet i fallskjerm. Det skal ha vært et stort ønske lenge.

«Gratulerer med 19-årsdagen, prinsesse Ingrid Alexandra! Øverst på bucketlisten er å hoppe i fallskjerm, sa Prinsesse Ingrid Alexandra da hun fylte 18 år. I sommer fikk hun prøve seg fra 20 000 fots høyde under et såkalt HAHO-hopp (High Altitude, High Opening) sammen med Forsvarets spesialkommando på Rena», skriver kongehuset til innlegget.

- Wow og hipp hurra for Ingrid Alexandra! Hun er virkelig en tøffing, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, og fortsetter:

RYKTER: Vi møtte Birk Ruud på NorwayCup sin verdikamp, og tok en prat om kjærligheten, sommeren og Ingrid Alexandra-ryktene. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

- Da hun stilte opp i 18-årsintervju sa hun at hun ville hoppe fallskjerm, men at hun ikke fikk lov av mora. Men nå kan hun altså krysse det av bucketlista. Hun er lik faren sin, som også elsker den slags utfordringer.

Vagle forteller at prinsessen bærer det samme antrekket som hun bar på 18-årsdagen, samt på julebildet av kronprinsfamilien, i bildet som et lagt til innlegget.

Smykket hun bærer fikk hun av dronning Sonja til dåpen.

Kongehuset opplyser til NTB at bursdagen skal feires privat.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer