Prins Christian 18 år:

Deler nytt bilde

Tronarvingene poserer sammen.

STOR DAG: Prins Christian fyller 18 år i dag og det norske kongehuset gratulerer han. Foto: Sigurd Fandango/Det kongelige hoff
STOR DAG: Prins Christian fyller 18 år i dag og det norske kongehuset gratulerer han. Foto: Sigurd Fandango/Det kongelige hoff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en stor dag for den danske kongefamilien og det danske folket i dag. Tronarving prins Christian fyller 18 år, og skal naturligvis feires med brask og bram.

Feiringen sparkes i gang søndag formiddag, før dronning Margrethe (83) inviterer til gallamiddag på kvelden.

Kronprins Haakon (50), kronprinsesse Mette-Marit (50) og prinsesse Ingrid Alexandra (19) skal alle delta i den store feiringen, og allerede søndag morgen gratulerer den norske kongefamilien prinsen med dagen.

HURRA: Mange møtte opp utenfor Amalienborg slott i København for å feire 18-årsdagen til prins Christian. Video: Caroline Vagle / Kaspar Wenstrup. Vis mer

«Gratulerer med den store dagen, prins Christian. I dag fyller hans kongelig høyhet prins Christian av Danmark 18 år! Vi gratulerer så mye! I kveld feires prinsen med gallamiddag der blant annet kronprinsparet og prinsesse Ingrid Alexandra er blant gjestene», skriver kongehuset.

Til teksten har de delt et portrett av den ferske 18-åringen og et, til nå, usett bilde av ham og Ingrid Alexandra.

- For et koselig bilde av to framtidige monarker! Dette har vi faktisk ikke sett før. Jeg tror bildet er fra prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjonsfest på Skaugum i 2019, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, og fortsetter:

- Det er i hvert fall samme kjole som hun hadde da, og vi vet at prins Christian var gjest. Det er dessuten lett å se at det er litt tid siden bildet ble tatt. Begge ser yngre ut!

Vagle sier videre at dette er to mennesker som både har hatt, og kanskje spesielt kommer til å ha, stor glede av hverandre.

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

- De er født til den samme, svært uvanlige rollen, og de færreste andre forstår hva det innebærer. Vi vet at foreldrene deres er svært gode venner og kolleger, og det vil jeg tro nærmest går i arv, sier kongehuseksperten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer