Gunhild Stordalen:

Deler oppdatering om sykdommen

- Friskere enn noen gang, skriver Gunhild Stordalen i et nytt innlegg.

GLADMELDING: Gunhild Stordalen ble i 2014 diagnostisert med sykdommen systemisk sklerose. I dag deler hun en gladnyhet med følgerne sine. Foto: Gjengitt med tillatelse fra Instagram
GLADMELDING: Gunhild Stordalen ble i 2014 diagnostisert med sykdommen systemisk sklerose. I dag deler hun en gladnyhet med følgerne sine. Foto: Gjengitt med tillatelse fra Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ingen tvil om de seineste åra har vært tøffe for klimaforkjemper, lege og EAT-grunnleggeren Gunhild Stordalen (42).

I 2014 ble hun diagnostisert med sykdommen systemisk sklerose, og siden den gang har hun vært svært ærlig og åpen om opp- og nedturene som fulgte i kampen mot den sjeldne bindevevssykdommen.

Hun har vært gjennom flere tøffe behandlingsrunder, blant annet en eksperimentell stamcelletransplantasjon i Nederland. Høsten 2015 så det ut til at behandlingen virket, før tilbakefallet kom.

- Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som at den effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Gunhild i et intervju med God Morgen Norge den gang.

Nå deler 42-åringen et nytt innlegg med følgerne sine, og kommer med gladnyheten om at hun føler seg bedre enn noen gang.

«Friskere enn noen gang»

«Fem år etter min siste beinmargstransplantasjon, i en alder av 42 år, føler meg meg bedre, sterkere og friskere enn noen gang. Jeg går ikke på noen medisiner», åpner hun innlegget med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer