GOD SOMMER: Den norske kongefamilien ønsker det norske folk god sommer med dette bildet fra kongeparets sommersted Mågerø. Foto: Det kongelige hoff
GOD SOMMER: Den norske kongefamilien ønsker det norske folk god sommer med dette bildet fra kongeparets sommersted Mågerø. Foto: Det kongelige hoff Vis mer

Kongefamilien:

Deler privat bilde

Se kongefamiliens sommerhilsen!

Publisert

I går 4. juli fylte dronning Sonja 83 år - og tradisjonen tro ble bursdagen feiret på kongeparets sommersted Mågerø på Tjøme. De siste åra har dronninga valgt å holde en lav profil på fødselsdagen sin, og som regel har feiringen vært privat.

Det var også i tilfelle i år, noe kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, bekreftet overfor Dagbladet. I juni fortalte Varpe at kongeparet skal være på nettopp Mågerø i store deler av sommerferien, og nå later mye til at dronninga inviterte familie og venner til feiring på det tradisjonsrike sommerstedet også i år.

Søndag delte nemlig det norske kongehuset en sommerhilsen fra kongefamilien i sosiale medier. Bildet er etter alle solemerker tatt på kongeparets sommersted, og på bildet smiler kongefamilien pent til kamera.

- Kongefamilien ønsker alle sammen en riktig god sommer, står det i innlegget.

Familien samlet

På bildet sitter kongefamilien samlet rundt et langbord utendørs, og på den ene bordenden står dronninga med utslåtte armer. Det er ikke godt å si om bildet er tatt på Sonjas 83-årsdag, men det så i hvert fall ut til at kongefamilien nøt hverandres selskap.

Til stede er også kong Harald (83), kronprinsparet og barna Ingrid Alexandra (16) og prins Sverre Magnus (14), samt prinsesse Märtha Louise (48) og hennes to døtre Maud Angelica (17) og Leah Isadora (15). Yngstedattera Emma Tallulah (11) er imidlertid ikke med på bildet.

Heller ikke kronprinsesse Mette-Marits (46) eldste sønn, Marius Borg Høiby (23), er å se på bildet.

- DER ER HAN JO!: Kongefamilien overrasket alle da de likevel ankom Slottsbalkongen for å synge nasjonalsangen på 17. mai. Video: NRK pool og Røssland og Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Dronninga har som nevnt tradisjon for å markere fødselsdagen sin på Mågerø i juli hvert år. Sommerstedet befinner seg på en odde på Tjøme, sør for Tønsberg. Ifølge Kongehusets nettsider ble kongeparets private sommersted for første gang tatt i bruk i 1993, og består av flere bygninger.

BASSENG: Rundt utendørsbassenget har dronninga samlet familie og venner til selskap år etter år. Foto: NTB Scanpix
BASSENG: Rundt utendørsbassenget har dronninga samlet familie og venner til selskap år etter år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Her har hun samlet familie og venner til selskap rundt det flotte utendørsbassenget år etter år, sa Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle nylig.

Bassenget har, ifølge Vagle, barnebarna hatt mye glede av i årenes løp.

- Dronningen har faktisk selv skrevet i boka «Kongens hus» at barnebarnflokken er ivrige i det nevnte bassenget, og i jakten på markjordbær og moreller når de er på besøk, fortsatte Vagle.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

- Ikke til å tro

Kongehusekspert Caroline Vagle sa videre at dronninga føler seg som alt annet enn 83 år gammel.

- Det faktum at dronninga fyller 83 år, er nesten ikke til å tro. Selv har hun sagt at hun føler seg som hun er i 50-åra, og slik kan det også virke når man ser henne i aksjon.

Dronninga er nemlig en særdeles sprek dame, som stadig vekk er å finne på fjellturer rundt om i landet vårt.

- Hun er imponerende sprek ennå, og springer opp på fjellene i vårt langstrakte land så snart muligheten byr seg. Tidligere i sommer besøkte hun Nordvestlandet, hvor jeg er sikker på at hun fikk gått noen av sine favoritturer. Seinere på sommeren pleier hun å være i Nord-Norge, også da for å oppsøke naturen. Det er ikke rart vi har en rekke fotturer som er oppkalt etter dronninga her til lands, sa kongehuseksperten, og la til:

- Ifølge hennes sønn, kronprins Haakon (46), kommer han aldri til et sted uten at folk hilser og sier at hans mor har vært der før.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer