R. Kelly:

Deler rystende detaljer

Kvinnen forteller for første gang om påståtte overgrep og den omtalte videoen.

I RETTEN: R. Kelly sitter nok i gang i retten anklaget for misbruk og overgrepsmaterialer av barn. Foto: Antonio Perez/AP/NTB
I RETTEN: R. Kelly sitter nok i gang i retten anklaget for misbruk og overgrepsmaterialer av barn. Foto: Antonio Perez/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i sommer ble det kjent at artisten R. Kelly, hvis fulle navn er Robert Sylvester Kelly (55), må sone 30 år i fengsel etter at han i fjor høst ble dømt for menneskehandel og seksuelle overgrep.

For 14 år siden, i 2008, ble han imidlertid frifunnet for å ha laget en video politiet mente viste ham ha seksuell omgang med en 13 år gammel jente.

Nå er han tilbake i retten, og denne gangen har kvinnen, som nå er 37 år, inntatt vitneboksen for første gang. Der kunne hun fortelle om et omfattende misbruk over flere år. Det melder NBC News.

SNAKKER UT: Amber Heard snakker ut om hetsen hun fikk etter rettssaken mot eksmannen Johnny Depp. Video: NBC Vis mer

Møttes i kirka

Torsdag vitnet kvinnen i retten, og kunne blant annet fortelle at artisten begynte å ha samleie med henne da hun var 15 år og han var i 30-åra. Han skal også ha fortsatt å gjøre det «hundrevis av ganger» før hun fylte 18 år.

Kvinnen anses som hovedvitnet i rettssaken. Hun vitnet ikke i den forrige, og både hun og foreldrene nektet for at det var henne i den omtalte videoen.

Under avhør fra påtalemyndigheten fortalte hun at hun gjorde det fordi hun ble skremt av ham og anså ham som en «autoritet».

37-åringen vitnet om at hun møtte Kelly for første gang da hun var 12 eller 13 år under en gospelkonsert i kirka. De møttes mer og mer, og etter hvert ble han gudfaren hennes, fortalte hun videre.

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

Rekrutterte skolekamerater

Forholdet skal ha blitt seksuelt fra hun var 14 år, og det begynte med telefonsex og oralsex. I og med at han var gudfaren hennes, stilte ikke foreldrene noe spørsmål og var komfortable med at hun tilbrakte tid hjemme hos ham.

Kelly skal også ha bedt henne rekruttere venner fra skolen som skulle være med på den seksuelle omgangen, noe hun gjorde.

- Jeg betraktet meg selv som en underdanig person, og jeg ønsket å gi ham det han ville, sa hun i retten

Videre forteller hun at hun mistet jomfrudommen til artisten som 15-åring. Hun blir også bedt om å beskrive det som skjer i nevnte video.

- På hvilken del av kroppen din tisset R. Kelly, spør aktor.

- Vaginaen min, svarte hun i retten.

Kelly står, ifølge BBC, overfor 13 siktelser, inkludert å lage og motta overgrepsmateriell av barn, hindre rettens gang og lokke mindreårige til seksuell aktivitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer