Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hertugparet av Sussex:

Deler sjarmerende julehilsen

Hertugparet feirer sin første jul som foreldre.

GOD JUL: Meghan og Harrys sønn, Archie, stjeler showet på familiens julekort. Foto: NTB Scanpix
GOD JUL: Meghan og Harrys sønn, Archie, stjeler showet på familiens julekort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) feirer i år sin første jul som foreldre, og har i den anledning sendt ut et julekort fra familien sin til venner, kolleger og nær familie.

Julekortet er blitt delt av The Queens Commonwealth Trust, der prinsen er president og hertuginnen visepresident, på Twitter, og skal ifølge BBC ha blitt sendt ut mandag.

- Fra vår familie til deres

Det er hertugparets sønn, lille Archie (syv måneder), som kan sies å være i sentrum av julehilsenen.

Et bilde i sort/hvitt viser den lille sjarmøren krabbende mot kameraet, mens mamma og pappa følger smilende og stolt med i bakgrunnen.

«God jul og godt nyttår, fra vår familie til deres», lyder hilsenen.

Hertugparet selv har ikke delt hilsenen, og kontoen der bildet er delt er uverifisert. En talsperson for hertugparet bekrefter imidlertid til Sky News at julehilsenen er ekte.

HILSEN TIL BARNA: Denne rørende julehilsenen lagde prins Harry til barn som har mistet foreldre i militærtjeneste. Video: Scotty’s Little Soldiers Vis mer

Feirer jul i Canada

Den britiske kongefamilien har som tradisjon å feire jul i Sandringham i Nordfolk. Der har også hertugparet feiret de siste to årene, men i år blir julefeiringen noe annerledes.

Overfor Sky News bekreftet nemlig en representant for det britiske kongehuset i november at Meghan og Harry ikke skal feire jul sammen med dronningen i Sandringham i år.

- De kongelige høyhetene vil nå tilbringe årets høytid som en ny familie, sammen med hertuginnens mor, Doria Ragland (63), sa talspersonen til Sky News.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sa tidligere denne måneden at feiringen med Meghans mor trolig er nøye planlagt.

- Jeg er sikker på at en rolig julefeiring med bare Meghans mor, er et helt bevisst valg. Både Meghan og Harry har fortalt at de er er inne i ei vanskelig tid, og da er nok en rolig feiring å foretrekke foran en kongelig versjon med hele storfamilien samlet, fortalte Vagle.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Feiringen deres finner sted i Canada, bekreftet en talsperson for hertugparet nylig over AP, ifølge USA Today. Fredag ønsket landets statsminister, Justin Trudeau (47), sine kongelige gjester velkommen.

- Prins Harry, Meghan og Archie, vi ønsker dere et rolig og velsignet opphold i Canada. Dere er omringet av venner, og alltid velkommen her, skrev statsministeren på Twitter.

Meghan har et nært forhold til Canada, da spesielt byen Toronto - der hun var bosatt mens hun spilte inn den populære tv-serien «Suits».

Meghan og Harry er imidlertid ikke de første kongelige som står over juletradisjonen på Sandringham. I 2012 og i 2016 tilbragte prins William (37) og hertuginne Kate (37) jula sammen med sistnevntes familie i deres hjem i Bucklebury.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media