Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jools Oliver:

Deler tragisk nyhet på bryllupsdagen

Stjernekokken Jamie Olivers kone avslører at hun har opplevd fem spontanaborter.

GIFT I 20 ÅR: Jools og Jamie Oliver feiret 20 års bryllupsdag. Her fra 2016. Foto: NTB scanpix
GIFT I 20 ÅR: Jools og Jamie Oliver feiret 20 års bryllupsdag. Her fra 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

I går feiret den verdensberømte kokken Jamie (45) og kona Jools Oliver (45) sin 20 års bryllupsdag. I den anledning delte sistnevnte et emosjonelt innlegg på Instagram hvor hun reflekterte over ikke bare de gode stundene, men også de vonde de har opplevd i ekteskapet.

Innlegget inneholdt en video fra bryllupet til paret i All Saints Church i Rickling, Essex, 24.juni i 2000 sammen med en lang og lidenskapelig tekst.

«I 20 år har vi vært gift i dag. I 20 spennende, lykkelige, morsomme og vidunderlige år har jeg vært gift med min beste venn», skriver Jools innledningsvis.

«Ja, jeg driver deg til vanvidd, og du fortjener sikkert en medalje eller lignende, men å være sammen med deg føles som å være hjemme (og du vet hvor mye jeg elsker å være hjemme). Jeg verdsetter de daglige beskjedene du sender, du er romantisk og alltid positiv, morsom og en dedikert klok far», fortsetter hun.

Så kommer Jools med en hjertskjærende nyhet.

Samtidig som hun benyttet anledningen til å glede seg over de fem barna de har fått sammen - Poppy (18), Daisy (17), Petal (11), Buddy (9) og River (3) - nevnte hun også de fem barna de har mistet.

SÅ STJERNER: På Skavlan ble Maria Mena overrasket med et kyss fra kjendiskokken Jamie Oliver. Video: NRK Vis mer

- Mistet fem små stjerner

«Vi har lagd fem fantastiske barn og mistet fem små stjerner på himmelen. Takk, fordi at du elsker meg, som du gjør. Vi gjorde det, og nå skal vi videre til det neste kapitelet», avslutter hun.

Jools har tidligere vært åpen om at hun har opplevd spontanabort, men har imidlertid ikke fortalt at det har skjedd fem ganger.

GIFTET SEG: Jamie og Jools Oliver giftet seg i 2000. Foto: NTB scanpix
GIFTET SEG: Jamie og Jools Oliver giftet seg i 2000. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kjendiskokkens kone har tidligere uttalt seg om hvordan hun sleit med å bli gravid etter å ha blitt diagnostisert med polysystiskovariesyndrom som 16-åring.

- Jeg hadde en spontanabort etter tre måneder, noe som gjør deg bekymret når du først er gravid igjen. Det gjør det umulig å glede seg over de tidlige stadiene av svangerskapet, har hun tidligere uttalt til Daily Mail.

I oktober i fjor delte hun et innlegg på Instagram under Baby Awareness Week, ei årlig uke som finner sted i Storbritannia og som ønsker å øke bevissthet rundt graviditet og det å miste babyen sin.

Til et bilde av et stearinlys som var plassert ved siden av bilder av hennes kjære skrev Jools at hun tente lys for de familiene som har blitt rammet av å miste babyen sin.

«Våre stearinlys lyser som alltid for vår vakre venns lille baby Archie, som alltid vil bli husket, og venner som jeg kjenner som har mistet sine dyrebare babyer. Og for oss, og våre små stjerner som lyser på himmelen», var noe av det hun skrev.

Drømmer om flere barn

Til tross for at hun har vært gjennom fem hjerteskjærende spontanaborter, avslørte hun nylig at hun fortsatt drømmer om flere barn.

BLE UTFORDRET: Da stjernekokk Jamie Oliver gjestet talkshowet «Alan Carr: Chatty Man» ble han og kjendisbonde Jimmy Doherty utfordret til å lage et treretters måltid på tre minutter. Vis mer

Det fortalte Jools da hun gjestet podkasten «The Red Room» i april.

- Jeg vil gjerne fortsette fram til jeg ikke kan mer. Jeg vil sikkert tenke tanken på å stoppe med å ha barn når jeg er rundt 47 år, uttalte hun i podkasten, ifølge Metro.

Selv om hun har et ønske om flere barn, innrømmet hun i podkasten at det er utmattende å være fembarnsmor.

- Da jeg fikk Poppy var jeg bare 27 år og var fokusert på henne. Jeg kunne være hjemme og være mamma på heltid, og det var veldig deilig. Men når du fortsetter, endrer det seg. Det blir mye mer hektisk, forklarte hun.

Videre la hun til at yngstesønnen River har vanskeligheter med at de er en så stor familie.

- Han skriker og roper mye. Han er så altfor spent på alt og veldig hyper. Han er et annerledes barn, og jeg synes det er ganske utmattende, fortsatte hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!