SA JA: Anders og Tanja er deltakere i årets versjon av danske «Paradise Hotel». Da de fikk tilbud om å gifte seg i første episode, takket de ja. Dette på tross av at de aldri hadde møtt hverandre i forkant. Foto: TV3 Danmark
SA JA: Anders og Tanja er deltakere i årets versjon av danske «Paradise Hotel». Da de fikk tilbud om å gifte seg i første episode, takket de ja. Dette på tross av at de aldri hadde møtt hverandre i forkant. Foto: TV3 DanmarkVis mer

«Paradise Hotel» Danmark:

Deltakerene sjokkerte med å gifte seg i danske «Paradise Hotel». Nå anklages TV3 for å ha lurt fansen

Kanalen innrømmer at det var juridiske utfordringer. 

(Dagbladet): - «Paradise Hotel» handler om kjærlighet, og om å tørre å ta noen sjanser. Da tenkte vi at bryllup var det «ultimate statementet», sier programredaktør for den danske versjonen av realitykonseptet, Mads Lindemann til Dagbladet.

I januar hamret danske tabloidaviser løs med overskrifter som «TV3 tvinger ‘Paradise’-deltagere til at blive gift», og «Afsløring: Nu begynder Paradise Hotel med bryllup!».

I første episode av årets sesong fikk nemlig deltakerne tilbud om å gifte seg foran kamera. Dette takket 20 gamle Anders Schultz fra Aarhus og 19 år gamle Tanja Printz fra Samsø ja til - på tross av å aldri ha møtt hverandre tidligere.

- Må ta blodprøve

TV3 fortalte den gang at seremonien var ekte, og at alle nødvendige papirer ble innhentet og underskrevet. Dette i tillegg til at en meksikansk dommer gjennomførte vielsen.

Nå viser det seg imidlertid at Anders og Tanja aldri ble offisielt gift.

- Vi gjorde undersøkelser fra starten om hvordan man rent juridisk kunne gjennomføre bryllupet. Meksikansk lov krever blant annet at brudeparet må ta en blodprøve i forkant av vielsen, noe som gjorde det vanskelig. Dersom man ønsket å skilles igjen, måtte en også dra tilbake til samme sted som man giftet seg for å få skilsmissen godkjent, sier Lindemann og fortsetter:

- Vi forsøkte å lage en seremoni så tett opp mot et ekte bryllup som mulig. Paret sa ja til hverandre, og skrev under på papirene. Ekteskapet kan imidlertid ikke bli registrert som gjeldende i Danmark, før Anders og Tanja selv leverte papirene her hjemme.

Saken fortsetter under videoen:

- Blasfemi

Den danske fansen er likevel ikke imponert, og under Ekstra Bladets artikkel om saken, blir TV3 blant annet anklaget for å drive med løgn og bedrageri.

«Svindel og bedrag. Løgn fra ende til annen», skriver en bruker.

«Det er blasfemi og latterliggjørelse av ekteskap. Ekteskap er seriøse greier, og ikke en lek!», skriver en annen.

- Skjønner du at noen seere kan føle seg lurt?

- Jeg kan skjønne det er kommet noen reaksjoner, men av juridiske årsaker kunne vi ikke gjort det på en annen måte. Anders og Tanja fikk selv velge om de ville forbli gift. Da de kom hjem, valgte de å ikke avlevere bryllupsattesten, forklarer Lindemann, og understreker at kanalen informerer om skilsmissen i programmet, når det blir kjent, sier Lindemann.

Overfor Dagbladet forklarer pressekontakt i norske TV3, Andreas Framnes, at kanalen ikke har noen umiddelbare planer om å innføre bryllup i den norske versjonen.

- Nei, vielser i programmet står ikke på plakaten. Man må riktignok ha en partner for å bli på hotellet, men vi har aldri vurdert å smi deltakerne i hymens lenker, sier han.

- Kunne få en fordel

I danske Se og Hør forklarte Anders og Tanja i februar om hvorfor de takket ja til tilbudet om ekteskap.

- Jeg valgte å bli gift, fordi jeg synes det var en kul måte å åpne programmet på, og jeg tenkte på det Rikke (programlederen journ. anm.) sa om at man skulle gå «all in», forklarte Tanja.

Heller ikke Anders tok selve vielsen spesielt høytidelig.

- Jeg tenkte ikke så mye over det å bli gift. Jeg tenkte på at man kunne få en fordel i spillet, sa han.