Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gunilla Persson:

Deltar i «Biggest Loser»: - En hån mot overvektige

Produsenten for det svenske realitykonseptet forsvarer deltakelsen.

SKAL KONKURRERE: Gunilla Persson er en kjent figur i Skandinavia. Nå skal hun delta i Sveriges «Biggest Loser VIP». Foto: NTB Scanpix
SKAL KONKURRERE: Gunilla Persson er en kjent figur i Skandinavia. Nå skal hun delta i Sveriges «Biggest Loser VIP». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Sverige går snart startskuddet for en ny sesong av «Biggest Loser VIP».

Realityprogrammet, som allerede har lagt bak seg en sesong, har samme utgangspunkt som den originale versjonen. I dette tilfellet er imidlertid deltakerne av det mer profilerte slaget.

En av dem som skal være med og konkurrere om flest kilo tapt i den kommende sesongen, er «Svenske Hollywoodfruer»-profil Gunilla Persson (59).

- Sterke følelser

Det bekrefter ansvarlig produsent for «Biggest Loser VIP», Lotta Andersson, overfor Aftonbladet.

- Det er kjempegøy å kunne bekrefte at Gunilla Persson er en av dem som skal være med og konkurrere i årets versjon av TV4s suksessprogram. Dette kommer til å bli en hendelsesrik sesong fylt av både dramatikk og sterke følelser, sier hun.

Hovedpersonen selv har vært ordknapp rundt egen deltakelse. I sosiale medier debatteres det derimot høylytt rundt den kommende sesongen.

Reagerer

Ifølge Aftonbladet stiller flere seg undrende til hva Persson egentlig har å gjøre i et konsept som «Biggest Loser».

- Synes det er en hån mot alle overvektige, skriver en.

- Er ikke hun litt for slank for dette?, skriver en annen.

SKAPER REAKSJONER: Flere stiller spørsmål ved hvorfor Gunilla Persson egentlig trenger å delta i et konsept som «Biggest Loser». Foto: NTB Scanpix
SKAPER REAKSJONER: Flere stiller spørsmål ved hvorfor Gunilla Persson egentlig trenger å delta i et konsept som «Biggest Loser». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overfor avisa forklarer Andersson at programmet ikke bare tar utgangspunkt i å gå ned i vekt, men at det også retter fokus mot det «å leve et sunnere liv».

- Gunilla har valgt å stille opp i programmet ettersom hun selv kjenner et behov for å gjøre en livsstilsendring av årsaker som hun kommer til å fortelle om i serien.

Store overskrifter

Gunilla Persson har i årevis gjort seg særs bemerket gjennom sin deltakelse i «Svenske Hollywoodfruer».

59-åringen bor i Hollywood sammen med dattera Erika og mora Iris. I nærmest hver episode oppstår det oppsiktsvekkende eller dramatiske situasjoner, om det så handler om å falle på svevebrett, anklager om svindel, «mordforsøk» eller brann.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer

I et intervju med Dagbladet i desember i fjor fortalte Persson blant annet om livet i Los Angeles og om sitt forhold til de andre Hollywood-fruene.

Det er ikke til å stikke under stol at hun ofte har kommet i konflikt med flere av sine reality-kolleger.

- Jeg har egentlig ingen relasjon til de andre fruene. Det hender at jeg og Maria (Montazami, journ.anm.) tekster og spør hverandre om ting, men vi har ikke noe særlig mer kontakt. Jeg kan treffe henne om jeg vil, men det skjer ikke. Vi møtes egentlig aldri.

- Fælt

Når man stikker seg fram i offentligheten, må man ofte tåle litt av hvert. For Persson innebærer det blant annet krass kritikk i de mange kommentarfeltene.

- Jeg synes det er fælt. Om det kommer hat mot meg i mine kommentarfelt, så blokkerer jeg det. Jeg tar aldri til meg negative ord. I Sverige sier folk aldri ting som «din jævla idiot», de kommer bare med hyggelige og positive «vibes». Problemet er disse anonyme menneskene bak tastaturer. Jeg vet ikke hvem som står bak, fortalte Persson til Dagbladet.

59-åringen flyttet fra Sverige til New York på 1980-tallet, og har i seinere tid valgt å bosette seg i Los Angeles. Hun er for tida singel, men har tidligere vært gift med amerikaneren Stephen Linville. De skiltes i 2000.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!