Jannecke Weeden:

Delte kjærlighetserklæring på Instagram

- Dette er mitt favorittmenneske.

KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Programleder og foredragsholder Jannecke Weeden delte nylig et bilde som viser at hun har ekstra grunn til å smile om dagen. Foto: Privat
KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Programleder og foredragsholder Jannecke Weeden delte nylig et bilde som viser at hun har ekstra grunn til å smile om dagen. Foto: PrivatVis mer

Med sin energiske væremåte og sitt gode humør, har programleder og foredragsholder Jannecke Weeden (43) gjennom flere år ledet tv-programmer som «Norges styggeste rom», «Lukket visning» og «Nordens perler».

Nå ser det ut til at Weeden har en ekstra grunn til å smile om dagen. Nylig delte hun nemlig et nytt bilde på Instagram som har fått mange til å komme med lykkønskninger til 43-åringen.

«Alle bør ha et favorittmenneske. Dette er mitt», skriver hun under bildet.

View this post on Instagram

Alle bør ha et favorittmenneske. Dette er mitt.

A post shared by Jannecke Weeden (@janneckeweeden) on

- Jeg har funnet en jeg liker å gjøre det meste sammen med, sier Weeden til Dagbladet, og gjentar at hun har funnet nettopp sitt «favorittmenneske».

Fikk panikkanfall på tv

Selv om det først og fremst er sitt sprudlende humør man assosierer programlederen med, er hun også opptatt av å vise at livet ikke alltid er en dans på roser.

I januar i fjor gjestet hun «God Morgen Norge» for å snakke om et sårt og personlig tema, nemlig at hun har slitt med panikkangst siden hun var bare ni år gammel.

I innslaget snakket hun åpent om hvordan lidelsen har preget henne gjennom hele 32 år av livet, og om hvordan hennes samlivsbrudd, kombinert med en frilansjobb og tilværelsen som en offentlig person, gjorde at panikkangsten forverret seg.

I løpet av det ti minutter lange direktesendte intervjuet på TV 2, opplevde Weeden nok et panikkanfall, men valgte å bli sittende og snakke med programleder Vår Staude.

Weedens åpenhet fikk stor oppmerksomhet, og programlederen ble hyllet både av privatpersoner og helsepersonell for sin åpenhet rundt det som for mange er et vanskelig tema.

Å bryte ned det hun anser som stigmatiserende og skremmende holdninger til psykiske lidelser, var også Weedens motivasjon for å snakke om panikkangsten, kunne hun forklare til Dagbladet i etterkant.

- Av allmennheten oppfattes gjerne psykiske lidelser som at man ikke har kontroll på egne tanker, men i dette tilfellet er det helt feil. Jeg har full kontroll på mine kognitive tanker, det er det fysiske som tar over tankene.

MÅ RIVES: I 2016 besøkte programleder Jannecke Weeden slottet Chateau Diter sammen med eiendomsmegler Fredrik Lilloe. Bygget kostet 556 millioner kroner, men nå må det rives. Video: TV3 Vis mer

Gikk hver til sitt

Det var høsten 2017 at det ble kjent at Jannecke Weeden og ektemannen Lasse Weeden skulle gå hver til sitt etter 17 års ekteskap.

- Vi har brutt opp med et godt bevart vennskap og stor respekt for hverandre. Det viktigste for oss i denne ekstremt vonde situasjonen, er at dette skal være minst mulig vondt for våre to barn, og at vi viser dem at det er mulig å bevare et fint vennskap til tross for at man ikke lenger er mann og kone, uttalte hun til VG da bruddet ble kjent.