Tone Damli:

Delte Snapchat-video bak rattet

Tone Damli dokumenterte selv øyeblikket på sosiale medier, men slipper trolig billig unna.

SNAPCHAT: Tone Damli var ute og kjørte bil, da hun fikk lyst til å synge - og filme det med mobilen. Video: Tone Damli / Snapchat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var på Snapchat og Instagram at Tone Damli (30) mandag delte et flere sekunder langt videoklipp av seg selv bak rattet, med dattera Billie (4) i baksetet.

Klippet, der mor og datter nynner til en låt fra høyttaleranlegget, virker i utgangspunktet uskyldig. Problemet er bare at Damli bruker telefonen mens hun er sjåfør, og dermed bryter loven.

Bruk av mobiltelefon under kjøring er forbundet med høy risiko, selv når man står i kø eller venter på grønt lys. Regjeringen skjerpet forbudet fra 1. januar, der ulovlig mobilbruk vil medføre to prikker i førerkortet. Tidligere har straffen bare vært 1700 kroner i bot, men nå kan bøtenivået også justeres opp - om nødvendig.

Dinside skrev nylig om store mørketall knyttet til mobilbruk i bil og ulykker. Siden 2005 har 46 mennesker omkommet i ulykker der Statens vegvesens ulykkes-gruppe (UAG) mener mobiltelefonen var en medvirkende årsak til ulykken.

- En del av trafikken

Hva gjelder Tone Damlis videoklipp, som på Instagram ble delt med 304 000 følgere, står bilen stille fram til de siste sekundene. Dette er likevel brudd på forbudet, forteller seniorrådgiver i Vegdirektoratet, Anette Hauge - som har sett klippet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer