Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Det britiske kongehuset

Den andre kongelige skilsmissen på ei uke

Skilles etter 26 år.

SKILLES: Serena og David Armstrong-Jones skilles etter 26 års ekteskap. Her sammen med sine to barn i 2006. Foto: NTB Scanpix
SKILLES: Serena og David Armstrong-Jones skilles etter 26 års ekteskap. Her sammen med sine to barn i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tirsdag forrige uke kunne en talsperson for Peter Phillips (42), sønn av prinsesse Anne (69) og Mark Phillips (71), og kona hans Autumn Phillips (41) bekrefte at ekteparet har gått hver til sitt etter 12 års ekteskap.

Og nå går den britiske kongefamilien gjennom nok en skilsmisse.

Denne gangen er det David, jarl av Snowdon (58), og kona Serena Armstrong-Jones (49) som har gått hver til sitt. Paret har vært gift siden 1993, og en talsperson for ekteparet bekrefter at de skal skilles, ifølge BBC.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

- Jarlen og grevinnen av Snowdon har blitt enige om at ekteskapet deres har tatt slutt og at de skal skilles fra hverandre, heter det i en uttalelse.

Videre ber paret, som har barna Charles Armstrong-Jones (20) and Margarita Armstrong-Jones (17) sammen, om respekt for familiens privatliv.

26 ÅR: David og Serena giftet seg i 1993 og fikk to barn sammen. Foto: NTB Scanpix
26 ÅR: David og Serena giftet seg i 1993 og fikk to barn sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

David er sønn av avdøde prinsesse Margaret, dronning Elizabeths lillesøster, og Antony Armstrong-Jones.

David og Serena giftet seg i oktober 1993 i St. Margaret's Church i Westminster. Hele 650 gjester var til stede da de ga hverandre sitt ja, og blant andre Davids tante, dronning Elizabeth, var selvskreven gjest.

Også flere andre medlemmer av kongefamilien var til stede.

«Normalt» liv

I to år, fra 2000 til 2002, bodde ekteparet på Kensington palace sammen med sønnen for å tilbringe tid med prinsesse Margrete før hun gikk bort.

I over 25 år har David drevet sitt eget møbelselskap, David Linley Furniture Ltd - nå kjent under navnet LINLEY.

I 2011 fortalte han til The Telegraph at det var faren som inspirerte ham til å følge drømmene sine fra tidlig alder.

- Jeg arvet min kjærlighet til design fra faren min, Lord Snowdon. (...) Jeg var alltid dårlig i håndverk som barn, men han var en fantastisk lærer, sa han.

I likhet med sin lillesøster Sarah Chatto (55), lever også David et ganske vanlig liv. I intervjuet med The Telegraph fortalte han at han foretrekker å sykle til jobben i London hver dag, og i helgene er han helst på hytta i Gloucester i England.

- Jeg elsker å tilbringe søndager med familien. Det er fantastisk å ha en rolig dag der man kan reflektere over ting og le sammen, har han sagt til avisa.

I 2011 fikk familien også en del oppmerksomhet, da datteren Margarita var en av brudepikene i bryllupet til hertuginne Kate og prins William i 2011.

Hele Norges coronakart