HER SKAL DEN HENGE NÅ: Rumpetaska har blitt relokalisert fra rumperegionen, og skal nå henge over skulderen. Akkurat dette antrekket er fra Lemaires sommervisning for 2016. Foto: NTB scanpix 
HER SKAL DEN HENGE NÅ: Rumpetaska har blitt relokalisert fra rumperegionen, og skal nå henge over skulderen. Akkurat dette antrekket er fra Lemaires sommervisning for 2016. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Den bisarre Øya-trenden: - Har spredt seg raskt

Genseren rundt livet ble for kjedelig for Oslo-hipsterne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De aller største festivalene fungerer like bra som catwalk for publikum som en scene for artistene.

Hvert år dukker det opp egne festivaltrender som tydelig kan sees på publikum. I år satset festivalgjester blant annet på bandana og t-skjorter med bandlogoer.

Foruten den faste uniformen med gummistøvler, Adidas-sko og/eller solbriller hengende rundt nakken, oppstår det makrotrender på festival.

I år var en av de største, spesielt på Øyafestivalen, det å ha rumpetaske eller genser knytt rundt nakken.

FESTIVALMOTE: Dette mener det motsatte kjønn du bør ha på deg på festival, og dette mener de du bør droppe. Video: Chrisian Roth Christensen / Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Er tilbake

Moteekspert og Vixen-redaktør, Ida Eide Elise Einarsdottir, var selv på Øyafestivalen. Hun forteller til Dagbladet at trenden var å se hos mange.

Einarsdottir vet akkurat hvorfor det har kommet tilbake.

- Rumpetaska fikk sitt comeback allerede i 2014, i en mer moderne utgave som en såkalt «belt bag» hos designere og motehus som Alexander Wang, Gucci og Chanel, forteller hun.

Trenden ble videre adoptert av folk som kastet seg på normcore-trenden, som vil si å gå i normale klær som jeans og slippers. I år er den også høyt i kurs, inkorporert i trender som athleisure (sporty og lekker) og 90-tallsstilen.

- Flere it-jenter som Gigi Hadid og Bella Hadid, samt norske og internasjonale motebloggere, har sverget til den utskjelte rumpetaska som sesongens tilbehør. Skal vi ikke bare innfinne oss med at rumpetaska har kommet for å bli?, spør hun.

- Omfavnet

Når det kommer til genseren knytt på akkurat samme måte som rumpetaska blir festet, mener Einarsdottir at det oppstod i så tidlig som i 2014.

- Genser rundt skuldrene startet som en såkalt mikrotrend allerede i 2014, da blant andre Cristophe Lemaire viste det som en del av sin AW14-visning. Trenden spredte seg raskt til gatemoten, og ble omfavnet av både moteredaktører, stylister, bloggere og it-girls, forklarer hun.

Einarsdottir mener det er en del av 90-tallstrenden, noe hun observerte i andre former på Øyafestivalen. Det gir hun skryt til publikum for.

- Jeg synes at festivalpublikummet på Øya generelt er flinke til å kle seg. Øya-uniformen består gjerne av jeans, enkle t-skjorter og jakker i tillegg til sko som tåler festivalgjørma, solbriller og handlenett, forteller hun og fortsetter:-

- 70- og 90-tallet som stod i fokus, med denim i alle varianter, crop tops og kjoler med blomsterprint, for ikke å snakke om en av årets store makeuptrender, nemlig glitter. Blomsterkransen var også overalt, selv om mange på forhånd hadde spådd dens død til fordel for blant annet 90-talls chockeren og bandanaen vi så på Coachella, avslutter eksperten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer