VIL HA PRESSEKONFERANSE: Olle Jönsson (tv) og Christer Ericsson (th), fra dansbandet Lasse Stefanz skal gi ut låt med Mikael Wiehe. I et nytt intervju rakker de ned på sin tidligere bandkollega Lasse Sigfridsson. Foto: Christian Örnberg
VIL HA PRESSEKONFERANSE: Olle Jönsson (tv) og Christer Ericsson (th), fra dansbandet Lasse Stefanz skal gi ut låt med Mikael Wiehe. I et nytt intervju rakker de ned på sin tidligere bandkollega Lasse Sigfridsson. Foto: Christian ÖrnbergVis mer

Den bitre bandkonflikten fortsetter: - Han svartmaler oss

Lasse Stefanz vil ha pressekonferanse om konflikten. Lasse Sigfridsson er oppgitt over trusler og løgner.

(Dagbladet): Siden 2013 har det vært en bitter millionkrangel mellom de tidligere bandkollegene i dansebandet Lasse Stefanz.

Våren 2012 ble tidligere Lasse Stefanz-bassist, Lasse Sigfridsson (63), sparket fra det svenske dansebandet, etter å ha vært et lojalt bandmedlem gjennom 45 år.

VANT MOT BANDET: Lasse Sigfridsson vant i retten mot dansebandet Lasse Stefanz og fortsetter sin musikkarrière. ”
Foto: Christer Wahlgren
VANT MOT BANDET: Lasse Sigfridsson vant i retten mot dansebandet Lasse Stefanz og fortsetter sin musikkarrière. ” Foto: Christer Wahlgren Vis mer

Sigfridsson stevnet bandet og krevde flere hundre tusen kroner i erstatning fra sine tidligere bandkolleger. I mai i år ble det klart at Lasse Sigfridsson vant rettssaken mot dansebandet og deres selskap LS Musikk Holding AB.

Bandet måtte punge ut 170 000 svenske kroner til den tidligere bassisten.

Fortsatt konflikt

Men tvisten er ikke over.

Nå går tidligere bandkolleger til motangrep på Lasse Sigfridsson og lover en pressekonferanse der alle kortene skal legges på bordet, skriver Expressen.

Avisa viser til et lengre intervju i Kristianstadsbladet der Christer Ericsson hevder at han og Olle Jönsson har gjort alt de kan for å gjøre alle parter i konflikten fornøyde.

- Men det er fortsatt en person som plager og sverter oss. Når du blir beskyldt for å være grådig, så er det den siste dråpen, sier han i et intervju med det svenske Kristianstadsbladet.

Vil ha pressekonferanse

Olle Jönsson forteller i intervjuet at han vil gjøre alt for å gi folk et riktig bilde av konflikten.

- Etter sommeren vil vi kalle inn til en pressekonferanse og legge alle kortene på bordet, sier han Olle Jönsson.

FØR BRUDDET: Gruppen Lasse Stefanzvar med i den svenske Melodifestivalen året før det bitre bruddet.
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX 
FØR BRUDDET: Gruppen Lasse Stefanzvar med i den svenske Melodifestivalen året før det bitre bruddet. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX  Vis mer

Lasse Sigfridsson på sin side forteller Expressen at han er lei alle trusler og løgner fra sine tidligere bandmedlemmer, og sier han er overrasket over at de nå truer med pressekonferanse.

- Det er på et så lavt nivå. Jeg forstår ikke at de fortsetter med dette. Hvis de vil ha en pressekonferanse for å sverte meg, så de kan godt ha det. Da kan jeg også gå ut i pressen og snakke om det ene og det andre. Men jeg er ikke en person som ønsker å rakke ned på noen, selv om jeg har blitt behandlet dårlig. Det er ingen fordel.

Fortsetter musikkarrièren

Lasse Stefanz har hatt en rekke låter på Svensktoppen og har mottatt mange utmerkelser for sin musikk, men de siste åra har det bitre bruddet skapt flest overskrifter.

Etter bruddet har Lasse Sigfridsson blant annet sluppet tre soloalbum, «Min egen väg» i 2012, «En gång till» i 2013 og «En ledig dag».

Lasse Stefanz fortsetter også å lage musikk.