Den danske kronprinsfamilien refses etter dette bildet

«Bloody Mary».

GAMMEL TRADISJON: Årets fangst fra den kongelige høstjakta vises fram utenfor Fredensborg slott tidligere i uka. Det har fått mange til å reagere. Foto: NTB Scanpix
GAMMEL TRADISJON: Årets fangst fra den kongelige høstjakta vises fram utenfor Fredensborg slott tidligere i uka. Det har fått mange til å reagere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som kongefamilier flest, dukker danskenes tronarvinger sjelden opp i offentligheten uten fotografer på slep.

Også da en jaktparade skulle avholdes utenfor Fredensborg slott på Sjælland tidligere i uka, som markerte avslutningen på den kongelige jaktsesongen i Danmark, fikk kameralinsene kjørt seg.

Både dronning Margrethe, kronprinsparet, og deres tvillingbarn, Vincent og Josephine (5), var til stede under paraden - der oppgaven var følgende:

Beskue døde dyr.

«Blodige Mary»

Ifølge danske BT er formålet med jaktparaden å vise fram fangsten etter den tradisjonsrike jakta i Danmarks fjerde største skog, som kronprins Frederik selv har tatt del i.

Det gjøres ved å plassere jaktbyttet på gressplenen utenfor kongefamiliens hjem, omkranset av granbar - slik at jegerne, og kongefamilien, kan se på dem.

Bildene har havnet i flere utenlandske medier de siste dagene, også i kronprinsesse Marys hjemland, der ordlyden ikke akkurat minner om noen gladsak.

Australske Daily Telegraph har eksempelvis valgt å spille på tomatdrinken «Bloody Mary» for å tydeliggjøre hva de synes om saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer