Prins Joachim snakker om sitt rykte som snobbete og arrogant:

Den danske prinsen føler seg misforstått: - Jeg er ikke som du tror

Tar bladet fra munnen i ny tv-dokumentar.

SNAKKER UT: Prins Joachim (ytterst t.h) har flere ganger skapt overskrifter i Danmark, noe som har ført til svekket popularitet i nabolandet vårt. Nå forteller 48-åringen at han føler seg misforstått. Her avbildet med sine barn, dronning Margrethe og kronprins Frederik (ytterst t.v). Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Prins Joachim (ytterst t.h) har flere ganger skapt overskrifter i Danmark, noe som har ført til svekket popularitet i nabolandet vårt. Nå forteller 48-åringen at han føler seg misforstått. Her avbildet med sine barn, dronning Margrethe og kronprins Frederik (ytterst t.v). Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den danske kongefamilien har skapt overskrifter ved en rekke anledninger, og blant familiemedlemmene som har fôret pressen med mer enn én saftlig sak, er prins Joachim (48).

Prinsen, som er dronning Margrethe (77) og prins Henriks (83) yngste sønn, har fått et rykte på seg for å være arrogant, snobbete - og en utagerende festløve.

I den nye dokumentarfilmen «Den anden prins», som sendes på dansk tv tredje juledag, forteller prinsen at han føler seg misforstått av det danske folk:

- Jeg er en følsom person. Jeg er også en person som har lært å ha en viss fremtoning, uansett om det er på store offisielle begivenheter, eller som privatperson. Der har jeg fått et rykte for å være arrogant.

BRØDRE: Mens kronprins Frederik (t.v) ofte blir fremstilt som varm og folkelig, har prins Joachim et rykte på seg som arrogant og snobbete. Her avbildet sammen med kronprinsesse Mary i 2004. Foto: NTB scanpix
BRØDRE: Mens kronprins Frederik (t.v) ofte blir fremstilt som varm og folkelig, har prins Joachim et rykte på seg som arrogant og snobbete. Her avbildet sammen med kronprinsesse Mary i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg er som jeg er. Jeg er ikke som du tror, hører, og i noen tilfeller ønsker, at jeg skal være. Jeg er et menneske av kjøtt og blod, sier han i dokumentaren, ifølge TV2.dk.

- Kan forveksles med arroganse

Prinsens rykte som snobbete og arrogant ble forsterket i 2010, da han satte en TV-reporter på plass da han klarte å tiltale prinsen som «du» i stedet for «de», noe som blir ansett som uhøflig når man intervjuer kongelige.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener at det kan være lett å misforstå prins Joachim, nettopp fordi han er ganske ulik sin storebror, kronprins Frederik (49).

- Prins Joachim sier selv at han er sjenert, og det kan jo fort forveksles med å være arrogant i møte med ukjente, forklarer Vagle.

Kronprinsen har hele livet vært forberedt på å bli tronarving, noe som kommer med forventninger om en noe strammere livsstil.

- Joachim hygger seg sammen med vennene sine, og lever mye friere enn broren Frederik, som hele tida har blitt forberedt på at han kommer til å ta over tronen etter sin mor. Derfor har også Joachim vært mer frittalende enn sin storebror, uttaler Vagle.

Tok hensyn til barna

Den 48 år gamle prinsen har også fått mye kritikk for at han i 2014 valgte å selge Schackenborg slott i Tønder på Syd-Jylland, for å flytte til København med prinsesse Marie (41) og deres to barn, prins Henrik (8) og prinsesse Athena (5).

Flere mente at dette var en dårlig beslutning fordi det førte til at samtlige av kongefamiliens medlemmer nå ble bosatt i hovedstaden, ifølge BT.

FANT LYKKEN IGJEN: I 2008 giftet prinsen seg med prinsesse Marie. Her avbildet i Stockholm i 2013. Paret har to barn sammen. Foto: NTB scanpix
FANT LYKKEN IGJEN: I 2008 giftet prinsen seg med prinsesse Marie. Her avbildet i Stockholm i 2013. Paret har to barn sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

I «Den anden prins» forteller prins Joachim imidlertid at han solgte slottet av økonomiske årsaker, rett og slett fordi driften av slottet og det tilhørende jordbruket ble vanskelig å kombinere med parets kongelige oppgaver.

I motsetning til prins Joachim, kommer ikke barna hans, prins Felix (15), prins Nikolai (18), prins Henrik og prinsesse Athena, til å motta apanasje - noe som hadde mye å si da han valgte å selge slottet.

- Det har noe med mine barn å gjøre. De skal leve et liv 100 prosent etter egen evne, de skal ikke lide et nederlag og måtte bære en byrde. De skal ikke tenke at det sitter en gammel fyr her som tenker: «Jeg var ikke i stand til det, men nå skal du føre det videre», forklarer han.

Kongefamilien overtok Schackenborg slott i 1978, mens prins Joachim overtok slottet i 1993. I 2014 ble slottet overdratt til Schackenborgfondet, som i dag driver slottet videre.

Skandaleprinsen

Det er ingen tvil om at prins Joachim har vært mye omtalt gjennom sitt 48 år gamle liv. I 2005 skapte han overskrifter da han og hans daværende kone, prinsesse Alexandra (52), annonserte at de skulle skilles etter ni års ekteskap.

Paret har to barn sammen, prins Nikolai og prins Felix.

Prinsen fridde til Alexandra i mai 1995, og et halvt år seinere giftet duoen seg.

Prinsessen ble fort godt likt av det danske folk, men da paret gikk hver til sitt, tok det ikke lang tid før hun fant lykken med fotografen Martin Jørgensen. Det viste seg at paret falt for hverandre mens Alexandra fremdeles var gift med prins Joachim.

SKILTE LAG ETTER NI ÅR: Prins Joachim og prinsesse Alexandra var gift fra 1995 til 2005. Hun skal ha innledet et forhold med parets fotograf, som hun var gift med fra 2007 til 2015. Foto: NTB scanpix
SKILTE LAG ETTER NI ÅR: Prins Joachim og prinsesse Alexandra var gift fra 1995 til 2005. Hun skal ha innledet et forhold med parets fotograf, som hun var gift med fra 2007 til 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den danske prinsens rykte har også blitt preget av festing, sjekking av unge jenter og trøbbel med lovens lange arm.

I 2004 ble prinsen anmeldt for råkjøring, der opptakene viste at 48-åringen kjørte i 140 km/t på Lyngbyveien hvor fartsgrensen er 90. Fotografen som leverte anmeldelsen av prinsen, mener imidlertid at farten kan ha vært helt oppe i 170 km/t på det høyeste.

RÅKJØRER: Prins Joachim har flere ganger havnet i trøbbel for sin høye hastighet bak rattet. Foto: NTB scanpix
RÅKJØRER: Prins Joachim har flere ganger havnet i trøbbel for sin høye hastighet bak rattet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette var imidlertid ikke den eneste gangen prins Joachim har vært uforsiktig på veien. I 1988 overlevde han en stygg bilulykke, og fire år seinere ble prinsen og en venninne stoppet av politiet på vei fra fest. Hun hadde ikke førerkort og ble mistenkt for promillekjøring.

Bare to måneder før bryllupet med Marie Cavallier i 2008, skapte prinsen skandale igjen, da han ble observert full på en av Københavns klubber for homofile.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer