UTEN EN TRÅD: Her står deltakerne klare i forkant av Roskildefestivalens berømte nakenløp. Dagbladets reporter kledde også av seg i solidaritet med deltakerne. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

- Den datt ut én gang, derfor kom jeg på sjuende plass

Se videoen av årets ville nakenløp på Roskilde. 

(Dagbladet): Siden 1998 har deltakere på Danmarks Roskilde-festivalen løpt nakne gjennom festivalen. Genitaler og bryster har flydd i alle retninger i de to kjønnsdelte nakenløpene.

Historisk sett har premien vært billetter til neste års festival, men da Roskilde Festival Radio i 2014 besluttet at de ikke hadde kapasitet til å arrangere det populære løpet mer, opphørte premien også.

Løpet arrangeres likevel, og et 30-tall mennesker har i dag sprunget gjennom gjørme og regn på festivalplassen i såkalte Dream City. En som ikke deltok i år var Dagbladets musikkansvarlig Jonas Pettersen.

Selv om Pettersen ikke deltok, bestemte han seg imidlertid for å kle av seg i solidaritet med deltakerne.

I ADAMS DRAKT: Dagbladets Jonas Pettersen kledde seg like gjerne naken, selv om han ikke skulle delta i nakenløpet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
I ADAMS DRAKT: Dagbladets Jonas Pettersen kledde seg like gjerne naken, selv om han ikke skulle delta i nakenløpet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
  • Se video øverst i saken

- Etter at jeg som mangeårig Roskilde-reporter har vært med på å profittere på andres nakenhet så lenge, var det på tide å i alle fall bidra med littegrann bleik hud selv. Når det er sagt, så håper jeg jo selvfølgelig at klippet nå blir misbrukt på det groveste et sted i den lugubre delen av Internett, forteller Pettersen humoristisk.

Dagbladet pratet med finske Niklas Johannes, som deltok i løpet. Han har en mor i Oslo, som gjorde det mulig å gjennomføre intervjuet på norsk.

For anledningen hadde Johannes en «buttplug» med revehale plassert i rektum. Det var ikke bare bare å løpe med.

- Den datt ut én gang, og derfor kom jeg på sjuende plass. Det skulle være min energiboost, men ble ikke det denne gang, sier den slitne deltakeren til Dagbladet.

Årets vinnere ble kåret med pomp og prakt etter løpet. Den mannlige vinneren var Mickey Juel (27) og den kvinnelige Bodil Rasmussen (22). På kroppen hadde Rasmussen malt beskjeden «Unnskyld mamma».

Juel forteller til danske BT at hans far ikke visste at han skulle løpe, mens hans mor hadde et litt ambivalent forhold til nakenløpinga.

- Fy faen, dette var tungt, sa han til avisa.