Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Donald og Melania Trump:

Den ene Trump-dattera bommet: - Hun ser skrekkelig ufikset ut

Se Trump-familiens antrekk fra den store dagen. 

HAR MED SEG GAVE: En stor politieskorte fulgte Donald Trump til Det hvite hus. Der ble han og Melania tatt imot av Obama-paret. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

8. november ble en merkedag for hele verden da Donald Trump (70) ble valgt til USAs 45. president.

Etter valget har det vært flere protester og demonstrasjoner og Trump-familien har måtte tåle hard medfart både under og etter valget.

Alle antrekkene fra innsettelsen kan du lese om lenger nedover i artikkelen.

Yngstedattera bommet

På innsettelsen dukket alle barna til Donald Trump opp. Blant dem var hans to svært offentlige døtre, Ivanka og Tiffany. Begge to dukket opp i hvitt, men kritikken lot ikke vente på seg da én av dem begikk en motefeil.

Bloggredaktør i Aller og moteekspert Ingeborg Heldal mener at Tiffany Trump (23) bommet helt med sitt helhvite antrekk.

- Stakkars Tiffany! Hun har forvekslet konservativt og ufikst! I et forsøk på å kle seg verdig og høytidelig, har hun bare endt opp med å se skrekkelig ufikset ut. Jakken ser for stor ut og har dessuten et uformelig og lite flatterende snitt. Jeg får nesten litt vondt av henne, sier hun til Dagbladet.

BOMMET: Moteeksperter mener at Tiffany Trump (t.v) bommet med klærne under innsettelsen til faren. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP, NTB scanpix
BOMMET: Moteeksperter mener at Tiffany Trump (t.v) bommet med klærne under innsettelsen til faren. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP, NTB scanpix Vis mer

Vixen-redaktør og moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir lot seg heller ikke imponere av Tiffany Trump.

- Helhvitt kan være skikkelig fint, men fallgruvene er mange. Den litt uformelige jakken ville dessuten sett bedre ut dersom hun bar den hengende på skuldrene. Smykket kunne hun med fordel droppet, og de hvite hanskene er bare et trist punktum, forteller hun til Dagbladet.

Begge to er derimot godt fornøyde med antrekket til storesøster Ivanka Trump (35). Hun har gjennom hele valgkampen fått skryt for sine antrekk.

- Ivanka ser, ikke overraskende, helt fantastisk ut. Men hun har jo vist seg å være familiens mest stilsikre for lenge siden, sier Heldal.

Einarsdottir mener Ivanka gjorde som stemora, Melania Trump.

- Det er fortsatt veldig Jackie Kennedy. Stilsikkert, absolutt. Og ganske så konservativt. Jeg håper hun vil våge litt mer når det kommer til motevalg fremover, sier hun.

TIRST: Ida Einarsdottir beskriver Tiffany Trumps hvite hansker som «et trist punktum». Foto: NTB scanpix
TIRST: Ida Einarsdottir beskriver Tiffany Trumps hvite hansker som «et trist punktum». Foto: NTB scanpix Vis mer

Slipskritikk

Donald Trump, som fredag blir USAs 45. president, har heller ikke sluppet unna lupen til verdenspressen. Han dukket, ikke overraskende, opp i en dress med et rødt slips, en farge han har sverget til flere ganger.

Slipset har imidlertid ikke fått være i fred. På Twitter har tusenvis av brukere bemerket seg at det ikke er knytt ordentlig. Einarsdottir mener at slipset ikke er det eneste problemet.

SLIPSKRITIKK: Slipsknuta til Donald Trump har fått flere til å reagere. Foto: NTB scanpix
SLIPSKRITIKK: Slipsknuta til Donald Trump har fått flere til å reagere. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Han trenger en stylist snarest, for det er ikke bare slipset som ikke stemmer her. Han stiller ofte i uformelle dresser som er for lange på beina, men det er tross alt bare en dråpe i havet når det kommer til problemene vi kommer til å stå overfor nå, forteller hun.

Heldal er like bekymret, og ikke bare for slipsknuta.

- Skal jeg være ærlig, så er vel det vårt aller minste problem akkurat nå at presidenten er slurvete med slipsknuten. Men rart at han ikke sørger for å ha det på stell den dagen han blir innsatt som president, forteller hun.

Valgte amerikansk design

Den slovenske eks-modellen Melania Trump møtte sin ektemann under en motefest i 1998. Det var modell-karrieren som åpnet de amerikanske dørene for henne og ga henne nye muligheter.

Som kone har hun stått ved sin ektemanns side, også i dag under innsettingen av den nye presidenten.

Rundt klokka tre i ettermiddag, norsk tid, fikk verdenspressen sitt første glimt av den kommende førstedamens antrekk. I et blått antrekk, med matchende hansker, gikk hun og ektemannen inn i St. John-kirka.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Den ligger like ved Det hvite hus, og superparet skal delta på en messe der før det hele braker løs i seinere i ettermiddag.

AMERIKANSK DESIGN: Melania Trump dukket, slik ryktene forutsa, opp i amerikansk design. Dette antrekket er designet av Ralph Lauren, og skrytes av på Twitter. Foto: NTB scanpix
AMERIKANSK DESIGN: Melania Trump dukket, slik ryktene forutsa, opp i amerikansk design. Dette antrekket er designet av Ralph Lauren, og skrytes av på Twitter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Antrekket, fra Ralph Lauren, hylles på sosiale medier. Flere sammenligner Melania med selveste Jackie Kennedy.

Bloggredaktør i Aller, Ingeborg Heldal, mener førstedamen gjorde et lurt valg i antrekket.

SOM JACKIE: Melania Trumps blå antrekk fikk mange til å tenke på en tidligere førstefrue, nemlig kona til JFK. Foto: NTB scanpix
SOM JACKIE: Melania Trumps blå antrekk fikk mange til å tenke på en tidligere førstefrue, nemlig kona til JFK. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Med hennes historie og all støyen rundt mannen hennes tror jeg hun gjør lurt i å velge så konservativt som hun har gjort, sier hun og fortsetter:

- Det er både et snitt og en farge som absolutt kunne vært valgt av Jackie Kennedy. Hun mangler bare den lille pillehatten, forteller hun.

Heldal påpeker at hun ikke er storfornøyd med at Melanias ektemann ble valgt til president, men at hun og andre moteeksperter ikke bør la seg påvirke av det i deres vurdering av førstedamen.

Moteekspert og Vixen-redaktør, Ida Elise Eide Einarsdottir, er ikke overrasket av valget.

- Ralph Lauren er et ikke overraskende valg fra den nye førstedamen - både amerikansk, konservativt og tilkneppet. Den hvite jumpsuiten hun hadde på seg under valgnatten er også fra det amerikanske motehuset. Likheten til Jackie Kennedy i 1961 er slående. Melania mangler som Ingeborg sier bare den lille hatten, forklarer hun.

I pussy bow-bluse

OVERREKTE GAVE: Melania Trump hadde med en gave til Michelle Obama. Esken latert til å være fra det eksklusive smykkemerket Tiffany's. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst, NTB scanpix
OVERREKTE GAVE: Melania Trump hadde med en gave til Michelle Obama. Esken latert til å være fra det eksklusive smykkemerket Tiffany's. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst, NTB scanpix Vis mer

Melania Trump har tidligere markert seg som moteinteressert. Da hun møtte til debatt i oktober, stilte hun opp i ikke annet enn en rosa «pussy-bow»-bluse og antrekket ble fort en snakkis.

Tabloidavisa New York Daily News kunne nemlig melde at den rosa Gucci-blusen Melania stilte opp i, har navnet «Pussy Bow».Nettstedet skriver at dette kan være bevisst selvironi fra førstedamens side.

Vil ikke kle opp førstedamen

Michelle Obamas (52) tidligere stylist, Sophie Theallet, vil ikke assosieres med Melania.

PUSSY-BOW: Melania skapte snakkis rundt dette antrekket da hun ankom til debatt 9.oktober i fjor. Foto: NTB scanpix
PUSSY-BOW: Melania skapte snakkis rundt dette antrekket da hun ankom til debatt 9.oktober i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

I et åpent brev har Theallet lagt til grunne for hvorfor hun ikke vil kle opp den nye førstefamilien, selv når hun vet at det kan være dumt å involvere seg i politiske spørsmål. Dette skriver People.

«Som en person som feirer og streber etter mangfold, individuell frihet og respekt for alle livsstiler, vil jeg ikke kle opp eller på noe annet vis assosiere meg med den neste førstedamen».

Også designere som Marc Jacobs og Tom Ford har vært skeptisk til å style den nye førstedamen.

RUTETE: Hillary Clinton var iført en rutete dress da hun og ektemannen Bill Clinton vinket til folket under innsettingen i 1993. Foto: AP,  NTB scanpix 
RUTETE: Hillary Clinton var iført en rutete dress da hun og ektemannen Bill Clinton vinket til folket under innsettingen i 1993. Foto: AP,  NTB scanpix  Vis mer

- Jeg ble spurt om å kle henne opp for noen år siden, og sa nei. Hun representerer ikke nødvendigvis mitt image, har designer Tom Ford sagt til The View.

Onsdag denne uka gikk Donald Trump ut mot Tom Ford i et intervju og skal ha sagt at Melania ikke liker Tom Ford. Dette skriver Mirror.

- Hun har aldri spurt Tom Ford, hun liker ikke Tom Ford, hun liker ikke hans design. Jeg er ikke fan av Tom Ford og har aldri vært det, sa han.

Flere spekulasjoner

Tidligere denne uken har det likevel oppstått spekulasjoner om hvem som skal kle opp Melania på innsettelsen av den nye presidenten.

To navn kom frem som potensielle designere: Ralph Lauren og Karl Lagerfeld. Dette skriver U.S Magazine.

Ralph Lauren kommer nok ikke som en overraskelse for mange. Han har tidligere kledd opp flere politikere. Blant annet Nancy Reagan og Michelle Obama. For ikke å nevne Hillary Clinton da hun var førstedame.

Det kan derimot virke som at Karl Lagerfeld kom ut av det blå. Det faktum at der er normalt å kle seg i amerikanske designere på en slik dag strider mot seg selv, da Lagerfeld er tyskfødt, og designer for franske Chanel og italienske Fendi.

PASTELL: Michelle Obama var ikledd en dress fra Isabel Toledo under innsettelsen av Barack Obama i 2009. Foto: AP, NTB scanpix
PASTELL: Michelle Obama var ikledd en dress fra Isabel Toledo under innsettelsen av Barack Obama i 2009. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Det skal likevel sies at Michelle Obama har slått et slag for internasjonale designere.

Vil bekjempe mobbing

Melania Trump holdt tale i Pennsylvenia bare få dager før valget skulle stå. I talen snakket hun om hvordan hun ønsker å jobbe mot mobbing på sosiale medier.

Saken fortsetter under bildet.

- Vi må finne bedre måter å snakke med hverandre på, spesielt på sosiale medier, sa Melania.

I HVITT: Melania Trump snakker til republikanere under en nasjonal konvensjon for republikanere 18. juli i fjor. Foto: NTB scanpix
I HVITT: Melania Trump snakker til republikanere under en nasjonal konvensjon for republikanere 18. juli i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da hun uttalte seg om mobbing dukket spørsmålene om hun egentlig kjenner sin ektemann. - Har hun hørt hvordan mannen hennes snakker? sa en CNN-kommentator da talen var over.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!