Kong Harald fyller 80 år:

Den folkekjære kongen fyller 80. Slik er han som bestefar

Kongen har fulgt barnebarna tett gjennom oppveksten, og det virker ikke som han har planer om å stoppe. 

BESTEFAR: I anledning kongeparets 80-års bursdager ble kongen og dronningen fotografert i den hvite salong på Slottet i Oslo sammen med alle barnebarna.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BESTEFAR: I anledning kongeparets 80-års bursdager ble kongen og dronningen fotografert i den hvite salong på Slottet i Oslo sammen med alle barnebarna.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag den 21. februar er det hele 80 år siden hele Norges prins Harald ble født. Han tok over tronen etter at kong Olav døde i 1991, og har siden den gang vært landets konge med dronning Sonja ved sin side.

I fjor feiret de 25 år på tronen med pomp og prakt, med blant annet konserter og besøk rundt i det langstrakte land. På disse 25 årene er det ingen tvil om at kongen har klart å bli en folkekjær figur. Det er ikke noe nytt for familien hans.

Privat har han helt siden barna prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon kom til verden vært en mann med familie i fokus. Nå har han fem biologiske barnebarn og ett bonus barnebarn som han prøver å tilbringe så mye tid med som overhodet mulig.

Slik er kong Harald som bestefar.

- Ekstra barnebarn

Kong Harald fikk sin aller første opplevelse som bestefar i 1999, da sønnen hans Haakon ble sammen med sørlandsjenta Mette-Marit (den gang med etternavnet Tjessem Høiby).

Før hun møtte kronprinsen hadde hun i 1997 fått sønnen Marius Borg Høiby.

Han ble på mange måter kongeparets aller første barnebarn. Som liten kalte han kongeparet for «beste-Harald» og «beste-Sonja». Kongeekspert Kjell Arne Totland fortalte til NTB i 2012, i anledning Høibys konfirmasjon, at de har hatt et helt spesielt forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer