- Den første måneden tjente jeg 10 000

Ida (18) er Norges nye bloggprinsesse.

|||
Ida Wulffs blogg har flere treff enn norske kjendisers bekjennelser. Innen bloggsamfunnet blogg.no må blant andre Lene Alexandra Øien (27) se seg slått av Tønsberg-jenta.

Ida Wulffs blogg fungerer som ei dagbok, og inneholder alt fra moteinnlegg til samfunnsengasjerte innspill. Ifølge tall fra blogg.no har Idas blogg mellom 14 — 20 000 treff hver dag.

I Sverige eier Isabella Löwengrip (18) bloggen Blondinbella, med flere hundre tusen lesere i uka. Og slikt er det penger i.

Tjente 10 000 kroner
— Den første måneden jeg tjente på bloggen, tjente jeg faktisk 10 000 kroner. Etter det måtte jeg ta en pause med annonseringen ettersom blogg.no gjorde noen endringer i bloggplattformen sin. Nå er noen av annonsene oppe og kjører igjen, så jeg håper det fortsetter på samme måte, sier Wulff.

Å skrive om mote forutsetter naturlig nok at man er litt bevandret i diverse klesbutikker. Akkurat det er ikke fremmed for Wulff. Og pengene som kommer inn, får fort bein å gå på.

— Jeg er en shopoholiker som er blitt 95 prosent frisk, så jeg tror jeg har gått fra å shoppe bort rundt 5000-6000 kroner i måneden til å bruke det halve.

— Når en ny sesong starter blir det så klart litt mer, ettersom det enten er salg eller kommer noe nytt jeg på jentespråket «bare MÅ ha». Dessuten går det bort ekstremt mye penger på kafé og middager ute, vedgår hun.

Må være streng
— Hver eneste dag får jeg mange henvendelser, men flertallet er fra firmaer som ønsker å bruke meg som gratis markedsføring. Derfor er jeg blitt nødt til å være litt streng. Klart det kan være gøy å teste en sjampo, men jeg kan ikke betale telefonregningen min med hårprodukter og sko, sier Wulff.

I Sverige har motebloggerne fått kritikk for å drive med skjult reklame når bloggerne skriver om produkter de får tilsendt gratis. Noen hevder også at bloggerne får penger for å skrive gode produktomtaler.

— Jeg ville aldri skrevet om et produkt jeg ikke kunne brukt penger på selv.

— Det hender så klart at jeg mottar produkter for å teste dem, og jeg pleier å skrive at produktet er sponset. Penger tar jeg bare for annonser, forklarer Tønsberg-jenta.

Samarbeider med Jan Thomas-kjæreste
Etter videregående er fullført, har Wulff planer om å komme seg til hovedstaden.

Her skal hun samarbeide med kjendisstylist Jan Thomas' kjæreste, Christopher Mørch Husby, om et nettmagasin.

— Dette er noe vi gjør for å ha det gøy. Vi kommer til å rapportere fra forskjellige arrangementer og ting vi har opplevd sammen, vi kommer til å gi mange eksperttips om hår, sminke og klær, og vi kommer så klart til å sette en hel del temaer på spissen for å få folk til å se saker fra et annet perspektiv. Vi skal rett og slett være litt u-norske.

Kanskje vil de to nettgründerne nyte godt av forholdet til Husbys kjæreste også.

— At vi får noen gode råd fra Jan som har så mye erfaring, ser jeg ikke bort fra, sier bloggeren.