Den «glemte» detaljen: ­- Et dobbeltdrap

Maria Iranzo Nielsen oppsummerer den krevende jakten på sannheten - 45 år etter at hun som barn ble eneste vitne til drapet på mora.

HJERTESKJÆRENDE: For 45 år siden ble diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo (t.v.) funnet brutalt drept i sitt hjem på beste vestkant i Oslo. Maria Iranzo Nielsen var bare fire år gammel, og jakter nå på sannheten om hva som egentlig skjedde. Foto: Privat / Dplay
HJERTESKJÆRENDE: For 45 år siden ble diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo (t.v.) funnet brutalt drept i sitt hjem på beste vestkant i Oslo. Maria Iranzo Nielsen var bare fire år gammel, og jakter nå på sannheten om hva som egentlig skjedde. Foto: Privat / Dplay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Forestill deg en historie fra ditt liv, som ikke nødvendigvis har ligget begravd, men som har blitt lagt i en skuff. Plutselig kommer det noen ut fra intet og vil børste støv av det som tross alt har vært en enormt traumatisk opplevelse. Jeg hadde ingen anelse om hva det ville lede til, sier Maria Iranzo Nielsen (49) til Dagbladet.

24. april 1974 ble den danskfødte diplomatfruen Anni Nielsen Iranzo (31) funnet brutalt drept i sitt hjem i fasjonable Holmenkollen i Oslo. Hennes fire år gamle datter, Maria, var eneste vitne til drapet.

Både norske og internasjonale medier fulgte den sensasjonelle saken tett. Forsidene besto av dramatiske og pikante detaljer. Om et bestialsk drap, en affære, en mistenkt amerikansk rikmannsdatter og om en forbrytelse som til sjuende og sist fikk internasjonale følger.

Returnerte først i fjor

I takt med tida ble drapsgåten derimot viet stadig mindre oppmerksomhet i avisspaltene. Saken forble et mysterium, og for offentligheten gikk livet videre.

For Maria, som ble frarøvet sin mor på verst tenkelig vis, har det vært umulig å flykte fra det som er blitt et 45 år gammelt mareritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer