Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Zsa Zsa Gabor:

Den ikoniske divaen gravlagt: - Hun ville bare gå på rød løper, ikke gå inn. Inne var det kjedelig

Zsa Zsa Gabors åttende ektemann med bisarr tale i begravelsen. 

SA FARVEL: Zsa Zsa Gabors åttende ektemann, Frédéric Prinz von Anhalt, sa farvel til kona under en seremoni på fredag. Bildet er tatt i bryllupet deres i 1986. Foto: AP, NTB scanpix 
SA FARVEL: Zsa Zsa Gabors åttende ektemann, Frédéric Prinz von Anhalt, sa farvel til kona under en seremoni på fredag. Bildet er tatt i bryllupet deres i 1986. Foto: AP, NTB scanpix  Vis mer

(Dagbladet): I starten av forrige uke kom beskjeden om at den legendariske skuespilleren Zsa Zsa Gabor var død, 99 år gammel. Hun fikk et hjerteinfarkt og ble tatt med til sykehus, hvor hun ble erklært død.

Stjerna, som av enkelte kalles den originale Kim Kardashian eller Paris Hilton, hadde fylt 100 år i februar. Hun var rett og slett kjent for sitt luksuriøse jetset-liv og mange offentlige romanser. Gabor hadde også en rekke roller i kjente Hollywood-filmer på CVen.

99-åringen elsket rampelyset, noe som kom fram da venner og familie hadde samlet seg til stjernas begravelse på fredag. Det skriver The Hollywood Reporter.

Asken i luksusbag

Gabor var allerede kremert da asken hennes ankom kirka hvor seremonien ble holdt. Asken var inne i en Louis Vuitton-veske, som for anledningen sto på en rosa pute.

Den dyre hundeveska fra det franske luksusmerket hadde stor betydning for 99-åringen. Den ble brukt til hunden hennes Macho.

BAR KONA INN: Zsa Zsa Gabors enkemann bar asken hennes inn i kirka. Den var plassert inne i hundeveska fra Louis Vuitton. Foto: NTB scanpix
BAR KONA INN: Zsa Zsa Gabors enkemann bar asken hennes inn i kirka. Den var plassert inne i hundeveska fra Louis Vuitton. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nærmere 100 stykker hadde møtt opp for å ta et farvel med den ikoniske Hollywood-dama. Ingen kjendiser var til stede, annet enn et knippe med såpeskuespillere. Ifølge THR var det nærmere 24 fotografer på balkongen, og begravelsen ble sendt live på blant annet TMZ.

Mens seere fra hele verden fulgte med, holdt Gabors ektemann, Frédéric Prinz von Anhalt, en tale på godt over 40 minutter. De to var gift i over 30 år, og var hennes lengstlevende ekteskap av de totalt åtte hun hadde.

Med tysk aksent oppsummerte von Anhalt konas glamorøse liv.

- Livet hennes ble levd på rød løper. Hun elsket det så mye. Hun ville bare gå på rød løper, hun ville ikke inn. Inne var det kjedelig, sykt kjedelig, fortalte han.

Han hevdet blant annet at de to flere ganger var til stede under Oscar-utdelinga, men at hun aldri ble filmet inne i salen. Det var fordi hun stadig fløy på do.

- Hun holdt seg ikke i setet sitt, sa han.

Det amerikanske magasinet omtaler talen til enkemannen som bisarr, men forklarer at avslutningen hans fikk tårer fram hos enkelte i salen.

- Jeg kommer til å gi henne blomster hver uke, så lenge jeg lever, sa han.

KJENT FOR Å VÆRE KJENT: Zsa Zsa Gabor kom til USA som flyktning fra Ungarn og ble superkjendis etter å ha spilt i over 50 filmer. Zsa Zsa var grandtanten til Paris Hilton etter å ha fått barn med Conrad Hilton. Video: CNN Vis mer

Verdenskjent

I 2011 var skuespilleren innlagt på sykehus i tre uker da det høyre beinet hennes måtte amputeres på grunn av en infeksjon. Seinere samme år ble hun innlagt etter å ha spyttet blod.

Glamorøse Gabor ble født i Ungarn, men flyttet til USA i 1941. Hun er den mellomste av de tre berømte Gabor-søstrene. Magda, Zsa Zsa og Eva var alle skuespillere og sterke personer i sine lokalsamfunn.

Sosietetsdamen er kanskje best kjent for sine ni ekteskap, blant annet med hotellmillionæren Conrad Hilton og Oscar-vinneren George Sanders.

Zsa Zsa Gabor har spilt i en lang rekke Hollywood-filmer. Blant de mest kjent er «Moulin Rouge» fra 1952, «The story of three loves» fra 1953, «The girl in the Kremlin» fra 1957 og Orson Welles- klassikeren «Touch of evil» fra 1958.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling