Pat Carroll:

«Den lille havfruen»-stjerne død

Stemmen bak «Ursula» i Disney-filmen «Den lille havfruen», har gått bort.

URSULA: Pat Carroll er kanskje best kjent som stemmen bak Ursula i den engelskspråklige versjonen av «Den lille havfruen». Foto: VALERIE MACON/GETTY IMAGES/AFP/NTB.
URSULA: Pat Carroll er kanskje best kjent som stemmen bak Ursula i den engelskspråklige versjonen av «Den lille havfruen». Foto: VALERIE MACON/GETTY IMAGES/AFP/NTB. Vis mer
Publisert

Den Emmy-vinnende skuespilleren og komikeren Pat Carroll, er død 95 år gammel.

Carroll gikk bort i hjemmet sitt i Cape Cod på lørdag, etter kort tids sykdom, skriver TMZ.

DØD: Disney-skuespilleren Sebastian Athié har gått bort, bare 24 år gammel. Foto: Instagram. Video: Vimeo. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Det var dattera hennes, Kerry Karsian, som bekreftet hennes bortgang til The Hollywood Reporter først.

Komikeren omtales som en bærebjelke innen TV i flere tiår, før hun til slutt gikk over til en karriere innen dubbing av filmer.

Carroll er kanskje best kjent som stemmen bak skurken og sjøheksa Ursula i den engelskspråklige versjonen av Disney-filmen «Den lille havfruen» fra 1989.

Rollen skulle vise seg å være en av hennes beste roller, og hun bidro til å gjøre Ursula til en av de mest elskede skurkene i Disneys lange historie.

Et frieri ved Disneyland Paris gikk ikke som planlagt. Nå beklager fornøyelsesparken seg. Video: Viralhog. Vis mer

Stemmen fortsatte hun å låne til Ursula i årene etter, blant annet i videospill som «Kingdom Hearts», Disney-temaparkattraksjoner og «Den lille havfruen»-serien fra 1993.

Stemme-skuespilleren gjorde mye i løpet av karrieren, og sies å være en veteran innen situasjonskomedier.

IKONISKE SCENER: I denne offisielle traileren av «The Lion King» får vi et gjensyn med de gamle, klassiske «Lion King»-scenene. «The Lion King» har premiere 19. juli 2019. Video: Walt Disney Studios Vis mer

Hun har blant annet spilt hovedrollen i seriene «The Danny Thomas Show», «The Mickey Rooney Show», «The Red Skelton Hour», og mange flere.

Carroll har også vunnet en Grammy. I 1980 gikk ble hun tildelt prisen for beste talte ord (dokumentar eller drama) for sin opptreden som Gertrude Stein i en teaterforestilling hvor hun var helt alene på scenen.

Carroll etterlater seg døtrene Kerry Karsian, og Tara Karasian, og et barnebarn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer