Kong Willem-Alexander:

Den nederlandske kongen avslører hemmelig pilotkarriere - har flydd passasjerfly i flere tiår

For kong Willem-Alexander holder det ikke å være monark for 17 millioner mennesker. I hemmelighet har han levd ut guttedrømmen. 

HAR FLØYET I 21 ÅR: Kongen av Nederland, Willem-Alexander, har fløyet passasjerer i 21 år i KLMs passasjerfly. Foto: NTB Scanpix
HAR FLØYET I 21 ÅR: Kongen av Nederland, Willem-Alexander, har fløyet passasjerer i 21 år i KLMs passasjerfly. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I over 21 år har den nederlandske kongen, Willem-Alexander (50), fløyet passasjerer to ganger i måneden for det nederlandske flyselskapet KLM.

50-åringen beskriver sine flyvninger som en hobby og bruker det som en slags flukt fra sine kongelige plikter. For ham er flyvningene nemlig avslappende, skriver Sky News.

Passasjerene ombord skal imidlertid aldri ha blitt informert om at det er en kongelig som har styrt flyet. Kongen selv tror derimot at de kan ha kjent ham igjen på stemmen over callinganlegget, da han har oppdatert dem på værforhold og ankomsttid.

Den nederlandske kongen, som har barna Catharina-Amalia (13), Alexia (11) og Ariane (10), har aldri avslørt overfor passasjerene at det egentlig er han som styrer spakene.

- Fordelen er at jeg alltid kan si at jeg snakker på vegne av kapteinen og mannskapet når jeg ønsker dem velkommen om bord. Så jeg trenger ikke å si navnet mitt, uttalte han til Tehegraph og la til at de fleste hørte at det var ham.

Vil ikke fly større fly

Hittil har kongen kun fløyet korte distanser med mindre fly av typen Fokker 70-fly. Nå kan kongen derimot møte på en utfordring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer