Charles Maximilian Siem:

Den norske milliardær­arvingens jetsetliv

Har gått for Armani og spilt med Miley Cyrus.

VERDENSKJENT FIOLINIST: Milliardærsønnen Charles Siem, bedre kjent som Charlie Siem, har ikke gått i sin fars finans-fotspor. Han er en verdenskjent fiolinist og ettertraktet modell. Foto: NTB Scanpix.
VERDENSKJENT FIOLINIST: Milliardærsønnen Charles Siem, bedre kjent som Charlie Siem, har ikke gått i sin fars finans-fotspor. Han er en verdenskjent fiolinist og ettertraktet modell. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske forretningsmannen Kristian Siem (69) har en nettoformue på svimlende seks milliarder kroner, og er ifølge Kapital landets 35. rikeste person. Han eier store deler av konsernet Siem Industries, et holdingselskap som jobber innenfor olje, shipping, gruvedrift og finans.

Formuen har kommet den styrtrike forretningsmannens barn til gode. Han er far til barna Sasha Kathrine, Charles Maximilian, Sophie Madeleine og Louisa Tatiana. Alle er oppvokst i London, der familien har bodd siden 1980-åra.

Barna har derimot ikke valgt å gå i farens finansfotspor. Charles Maximilian Siem (32), bedre kjent som Charlie, har valgt å gå en helt annen vei. I dag er han en anerkjent fiolinist og modell, som lever et helt annet liv enn faren.

Verdenskjent fiolinist

Allerede som treåring falt Charlie pladask for klassisk musikk, da moren spilte en av Beethovens fiolinkonserter på en gammel kassettspiller hjemme i London.

- Det var denne simple melodien, men som representerte noe nesten uoppnåelig vakkert, sier Siem i et intervju med Vanity Fair.

Tida skulle vise at gutten ikke bare nøt klassisk musikk, men at han også selv var et naturtalent. Inspirert av den verdensberømte fiolinisten Jascha Heifetz, holdt han sin første fiolinkonsert i en alder av 15 år. Tre år seinere opptrådte han med det kongelige filharmoniske orkester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer