Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Håkon Liu:

Den norske regissøren Håkon Liu er død

Døde etter å ha slitt med sykdom. 

DØD: Den norske regissøren Håkon Liu er død. Ifølge det svenske filminstituttet skyldes dødsfallet sykdom. Foto: TT, NTB scanpix
DØD: Den norske regissøren Håkon Liu er død. Ifølge det svenske filminstituttet skyldes dødsfallet sykdom. Foto: TT, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske regissøren Håkon Liu er død. Det skriver de svenske avisene Aftonbladet og Expressen.

Det er det svenske filminstituttet som kommer med opplysningen. Liu skal ha slitt med sykdom, og døde som følge av dette. Hvilken sykdom opplyses det ikke om. Han ble 41 år gammel.

Liu ble født i Kirkenes, og har norsk mor og far fra Taiwan. Som følge av det tilbragte han store deler av barndommen i farens hjemland. Han studerte kunst i Oslo, før han utdannet seg innenfor film i Gøteborg.

Liu skal ha jobbet i Sverige og med svenske filmer store deler av livet. Han debuterte med kortfilmen «Kär i natten» i 2004, og har siden levert filmer som har fått gode anmeldelser.

I 2007 ble han tildelt pris på filmfestivalen i Gøteborg for sin kortfilm «Lucky Blue». Det var i 2009 at hans mest anerkjente film ble sluppet, dramafilmen «Miss Kicki». I den har Pernilla August hovedrollen.

Han vant flere priser for filmene sine, deriblant en Telia Film Award. Hans siste film ble ifølge IMBd laget i 2013.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!