Den originale Karate-Kid skryter av Harald Zwarts nye film

Ralph Macchio (48) tok med seg sønnen på nattas premiere.

||| (Dagbladet): I natt var det premiere på gjenfortellingen av «Karate-Kid». Filmen er regissert av norske Harald Zwart, produsert av Hollywood-stjerne Will Smith, og en av Sonys største satsninger i år.

Forventningene om oppmøtet på den røde løperen i natt, var derfor store. Og blant dem som møtte opp, var ingen ringere enn den originale «Karate-Kid» fra 1984, Ralph Macchio.

Gode kritikker Han var i 20-åra da han fikk sitt store gjennombrudd med denne rollen - og det er fortsatt den rollen han er aller mest kjent for.

Nå er Macchio blitt 48 år gammel, og tok med seg sønnen Daniel på premieren av årets «Karate-Kid», som har fått skryt av flere anmeldere.

«Filmen er ikke som den vi så som barn. Denne versjonen er større, og følelsene går dypere. Lille Jaden Smith er et sant talent,» skrev filmanmelderen i The Miami Herald.

- Godt gjort Og utifra Macchios Twitter-oppdateringer å dømme, kan det synes som at han er enig.

- Remake: Annerledes stemning, samme historie, større og mer voldelig. Godt gjort, men sjelen, magien og arven etter den gamle KK forblir uberørt, skrev han på sin Twitter-profil etter premieren.

Regissør Zwart fortalte Dagbladet i går at det var spesielt viktig for ham å gjøre innspillingen i Kina autentisk.

DEN GANG DA: Ralph Maccio i 1984. Foto: TV3
DEN GANG DA: Ralph Maccio i 1984. Foto: TV3 Vis mer

For å kunne arbeide ubemerket i de kinesiske gatene måtte han gjøre crewet så lite som mulig.

- Jeg forklarte superstjernene, Will (Smith) og Jackie (Chan) at de måtte gå i forkledning for ikke å skape unødig oppstuss, og at vi ikke skulle ha med mer utstyr enn vi kunne få plass til i én bil. Slik ble vi et lite crew, nesten som en independent film, og jeg fikk filmet i blant annet Den Forbudte By.